SearchKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Tanfolyamok és Képzések Online rendszere
Tanfolyamok és Képzések Online rendszere

Partnerek

Magyar Építész Kamara elnökségének nyilatkozata

Az Építészek Házaként működő Ötpacsirta utcai épület a Magyar Állam tulajdona, a tulajdonosi jogokat a Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. gyakorolja. Az épület használati jogát (nem kezelői jogát) a Magyar Építőművészek Szövetsége kapta. Ebben az épületben működik még a Magyar Építész Kamara, a Budapesti Építész Kamara, valamint a Mesteriskola. Mindhárom szervezet az épület bizonyos területeinek jogcím nélküli jóhiszemű használói. Nem bérlők, így bérleti díjat nem fizetnek, hanem csak az épület üzemelési költségeihez való hozzájárulást.

Read more…Szakmai programok hozzájárulási alapjának szabályozása - 2024

» MÉK news » Elnökség hírei

1. A MÉK a költségvetésében a tagság részéről jelentkező, az építész kamarához tartozó szakterületeket (építészet, műemlékvédelem, belsőépítészet, táj- és kertépítészet, településtervezés, területrendezés, tűzvédelem) népszerűsítő, a szakmagyakorlást segítő, a szakmagyakorlók munkáját bemutató, dokumentáló, az építészek összetartozását erősítő szakmai feladatok megvalósítására egy hozzájárulási alapot hoz létre.

Read more…


Nagyharsányi csata emlékhelye 2023 építészeti pályázat ünnepélyes eredményhirdetése…

» Design competitions » Domestic design competitions

A Magyar Művészeti Akadémia tisztelettel meghívja Önt és kísérőjét a Nagyharsányi csata emlékhelye 2023 építészeti pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére és a pályaműveket bemutató kiállítás megnyitójára

I D ŐP ON T:
2024. február 15-én (csütörtök) 17 óra
H E LY S Z Í N:
a Magyar Építőművészek Szövetsége székháza, Kós Károly terem
(1088 Budapest, Ötpacsirta u. 2.)

Read more…


Új szabályozás az energetikai tanúsításban! 2024.03.14.

» Training » Further training - Ads

A 2023. májusában megjelent jogszabállyal egy teljesen új alapokra helyezett számítási módszer lépett életbe 2023. novemberétől. Az egész napos továbbképzés során az energetikai tanúsítók megismerhetik a legfontosabb változásokat és lehetőség lesz konzultációra is.
Javasoljuk a képzést az energetikai jogosultsági vizsga felkészítőjeként is (legközelebb várhatóan márciusban lesz vizsga).

Read more…


ÉV TÁJÉPÍTÉSZE Díj 2024 pályázati felhívás

» MÉK news » Táj- és Kertépítészeti Tagozat hírei

Idén 12. alkalommal kerül meghirdetésre az ÉV Tájépítésze Díj pályázata és megrendezésre a díjátadó gála.

Read more…


Az 1960-70-es évek modern építészetének öröksége

» News, informations - HOME » Conferences

ÉPÍTÉSZETI KONFERENCIA – Miskolc – 2024. február 15 -16.

Mottó: Épít és rombol, avagy a modern nagyváros képének alakítói a múlt század hatvanas-hetvenes éveiben

Read more…


Elhunyt Dr. Finta József DLA h.c. (1935 – 2024)

» Portraits, lives, memories of architects » In memoriam

Búcsúztatására 2024. január 26-án 12 órakor kerül sor az I. kerületi Szilágyi Dezső téri templomban a Református Egyház szertartása szerint.

Dr Finta József DLA a Nemzet Művésze, Budapest, Salgótarján és Belváros-Lipótváros díszpolgára, a Magyar Művészeti Akadémia és a Magyar Tudományos Akadémia tagja, az Amerikai Építészeti Intézet tiszteletbeli tagja, Kossuth-, kétszeres Ybl Miklós-, Steindl Imre- és Prima Primissima díjas, Köztársasági Elnöki Aranyérmes építész, a Magyar Érdemrend középkeresztjének kitüntetettje.

Read more…


Távhő súlyozó tényezők az új épületenergetikai rendeletben

» News, informations - HOME » Others

A 2023. november 1-jétől hatályba lépett épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló 9/2023. (V. 25.) ÉKM rendelet megváltoztatta a távhőszolgáltatók számára előírt adatszolgáltatás tartalmát, a Lechner Tudásközpont azonban jelenleg még nem fogadja a távhőszolgáltatóktól az új rendelet szerinti adatokat.

Read more…


Szabványügyi ismeretek

» Chamber » Documents

Előszó
a MÉK szabványgyűjteményhez

Az 1995. évi XXVIII. Törvény a nemzeti szabványosításról önkéntessé tette a szabványok alkalmazását, elsősorban az EU-hoz való csatlakozásunk előfeltételeként, az EU-ban megfogalmazott és alkalmazott, piacgazdasági, fogyasztóközpontú szemléletmódot követő magatartás miatt, annak érdekében, hogy az államot, mint a korábban a szabványalkotás fő finanszírozóját és fő érdekeltjét függetlenítsék a szabványalkotástól, és szerepét áthelyezzék a  piacgazdaság szereplőire.

Read more…