SearchKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Tanfolyamok és Képzések Online rendszere
Tanfolyamok és Képzések Online rendszere

Partnerek

A Magyar Építészetről szóló törvénytervezet előzetes megvitatása

2023. 05. 25-én a Magyar Építész Kamara székházában találkoztak az Építési és Közlekedési Minisztérium képviseletében Lázár János miniszter Úr, Lánszki Regő államtitkár Úr és a minisztérium munkatársai a Magyar Építész Kamara elnökségével, területi és tagozati elnökeivel, valamint a MÉSZ és az MMA képviselőivel és az állami főépítészekkel. A Lázár János kezdeményezésére létrejött Építész Fórum témája a készülő Építészeti Törvény volt.

Read more…2023. május 12-én lezajlott a MÉK tavaszi küldöttgyűlése

» MÉK news » Küldöttgyűlés

A Magyar Építész Kamara ez alkalommal is a már megszokott helyszínen, a Kopaszi-gáton található Öbölház rendezvényközpontban tartotta meg tavaszi küldöttgyűlését. A küldöttgyűlésen dr. Hajnóczi Péter MÉK elnöknek a meghívására Csepreghy Nándor, az Építési és Közlekedési Minisztérium parlamenti államtitkára és miniszterhelyettese köszöntette a résztvevőket és adott tájékoztatást a minisztérium munkájáról. Egyúttal megköszönte a Magyar Építész Kamarának, a területi építész kamaráknak és a szakmagyakorlóknak, hogy az Építészeti, illetve a Beruházási törvény tervezetéhez számos javaslatot nyújtottak be.

Read more…


BREUER MARCELL köztéri emlékoszlop pályázat 2023 - EREDMÉNY

» Regional chambers news » Dél-Dunántúli Építész Kamara

Breuer Marcell Pécsett született 1902-ben és Pécsről indulva lett a XX. századi bútortervezés és egyetemes építőművészet kiemelkedő alkotója. A DDÉK fontosnak tartja egy olyan köztéri tárgy felállítását, mely információt ad életéről, és munkásságáról, és megjelenésével felhívja a figyelmet annak jelentőségére. A Dél Dunántúli Építész Kamara nyilvános, névaláírásos alkotói pályázatot hirdetett egy Breuer Marcell emlékére felállítandó emlékoszlop tervezésére.

Read more…


Az év belsőépítésze - díjátadó ünnepség - 2023.05.30.

» News, informations - HOME » Díjak, díjazottak

M E G H Í V Ó
A Magyar Építész Kamara Belsőépítészeti Tagozata és a LAKI Épületszobrász Zrt. tisztelettel meghívja Önt a 2019-2021. évi Az év belsőépítésze - díjátadó ünnepségére valamint, a díjátadót követő állófogadásra.

Időpont:
2023. május 30. kedd 16:30 óra

Read more…


MÉK online szakmai továbbképzések a tako.mek.hu oldalon

» MÉK news » MÉK News

A tako.mek.hu oldalon elvégezhetőek a MÉK által készített online szakmai továbbképzések, az elérhető képzések sora 2023. májusában további 3 új előadással egészült ki.

Az online képzések a videó előadások megtekintésével és rövid ellenőrző tesztkérdések sikeres kitöltésével végezhetőek el. A sikeresen elvégzett továbbképzést követően a rendszerből rögtön letölthetővé válik a továbbképzési igazolás is. A képzés teljesítéséért 1 továbbképzési pont jár előadásonként.

Read more…


Változott az OTÉK a tanyák beépíthetőségére vonatkozóan

» MÉK news » Elnökség hírei

Az OTÉK 90/2023. (III. 22.) Korm. rendelettel elfogadott - a Magyar Építész Kamarával előzetesen nem egyeztetett - legutóbbi módosítása 2023.03.31. napján lépett hatályba.

Az azóta beérkezett észrevételek miatt a jogalkotóhoz fordulunk szakmai tájékoztatásért a tanya fogalmának ill. az új előírások egységes alkalmazásának érdekében.

Read more…


Év háza 2023

» Competitions » Domestic competitions

Újdonság: a társasház különdíj

Az Év házán, a legrangosabb hazai, független, szakmai pályázaton 2023. május 30-ig nyújthatják be a – 2021. január 1-je után készült – munkáikat a tervezők családi ház és középület főkategóriákban. Újdonság, hogy az idei kiírásban a társasházak között is keresni fogja a zsűri a leginkább példamutatót!

www.evhaza.hu

Read more…


Népliget ötletpályázat – kerekasztal beszélgetés

» MÉK news » Táj- és Kertépítészeti Tagozat hírei

2023.04.27-én lezajlott a Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítészeti Tagozata és Budapest Főváros Önkormányzata közös szervezésében megrendezett szakmai beszélgetés a Népliget ötletpályázat pályaműveiről.

Read more…


A szakmai hozzájárulási alap 2023 első fordulójának eredménye

» MÉK news » Elnökség hírei

A MÉK Elnöksége március 24-én döntött a Szakmai hozzájárulási alap 2023 első fordulójában beérkezett kérelmekről.

Read more…