SearchKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Tanfolyamok és Képzések Online rendszere
Tanfolyamok és Képzések Online rendszere

Partnerek

MÉK online szakmai továbbképzések a tako.mek.hu oldalon

A tako.mek.hu oldalon már elvégezhetőek a MÉK által készített online szakmai továbbképzések. A képzések sorát továbbfolytatjuk a tervezők szakmai továbbképzését segítő aktuális előadásokkal.

Read more…Elnöki intézkedés a beszámoló vizsgákról (2021.04.01 – 2021.05.23.)

» MÉK news » Tájékoztatások

A Magyar Építész Kamara Elnökének az Alapszabály 3.4.3. j) pontja szerinti intézkedése a 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet 38. § (2) bekezdésében előírt beszámoló eljárási rendjéről

2021. március 31.

A 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet (továbbiakban rendelet) előírásait, a Magyar Építész Kamara (továbbiakban MÉK) Beszámoló és Jogosultsági Vizsga Szakértői Testületének (a továbbiakban SZT) ügyrendjét és a 39/2020 (11.20.) sz. MÉK elnökségi határozatot a 27/2021. (I. 29.) Korm. rendeletben kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel, jelen rendkívüli intézkedésben foglalt eltérésekkel kell alkalmazni.

Az intézkedés időbeli hatálya: 2021. április 1. - 2021. május 23.

Read more…


Építész kitüntetések Március 15-e alkalmából

» News, informations - HOME » Díjak, díjazottak

Március 18-án Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmából által adományozott építész szakmai kitüntetések

 

Read more…


A Nemzeti Mintaterv Katalógus és annak alkalmazása

» MÉK news » MÉK News

A Kormányzat által az elmúlt napokban bejelentett Nemzeti Mintaterv Katalógus (NMTK) (https://oeny.e-epites.hu/oeny/nmtk/mintatervek) a fiatal családok otthonteremtését segítő kormányzati intézkedéscsomag új eleme. Az NMTK mintatervek használatával a hagyományos folyamathoz képest olcsóbbá válhat a végleges tervdokumentáció elkészítése és lerövidülhet annak ideje, mely sok család számára jelenthet segítséget a jövőben. Annak érdekében, hogy a mintaterveket minél több építtető megelégedettséggel használja, a Magyar Építész Kamara a Katalógust alkalmazni kívánók érdekében, valamint az épített környezet védelme céljából az alábbiakra hívja fel a figyelmet.

Read more…


Június 25-ére módosul a Küldöttgyűlés időpontja

» MÉK news » Küldöttgyűlés

A MÉK Elnöksége a héten megjelent kormányzati tájékoztatások figyelembe vételével úgy döntött, hogy a 2021. május 28-ára tervezett Küldöttgyűlés időpontját 2021. június 25-ére teszi át annak érdekében, hogy mind annak előkészítése, mind maga az esemény eredményesen és biztonsággal megrendezhető legyen.

Read more…


2021. március 15-e alkalmából kitüntetettek

» News, informations - HOME » Díjak, díjazottak

Áder János köztársasági elnök a nemzeti ünnep, március 15. alkalmából kitüntetéseket adományozott.

Kossuth-díjat kapott:

Read more…


BigSEE Architecture Award 2021 – A magyar győztesek

» News, informations - HOME » Díjak, díjazottak

Köz-, és kereskedelmi épület kategória

A fertődi Esterházy-kastély nyugati szárny helyreállítása - képtár és látogatóközpont
 

Read more…


Városok és építészetük, mint az egyes korok társadalmának lenyomatai című emlékirat…

» News, informations - HOME » Publications

A Pécsi Tudomány Egyetem Műszaki és Informatikai Kar Breuer Marcell Doktori Iskola (BMDI) megemlékezést tartott néhai dr. Tóth Zoltán professor emeritus tiszteletére 2021. március 5-én nyolcvanadik – február 25-i - születésnapja alkalmából. Ekkor „jelent meg” 12. könyve, mint emlék-kézirat digitális formában Városok és építészetük, mint az egyes korok társadalmának lenyomatai címmel.

Read more…


MÉK Elnökségi (online) ülés - 2021. 03. 05.

» MÉK news » Elnökség hírei

A MÉK Elnöksége 03. 05-én tartotta soron következő ülését a virtuális térben.

A MÉK Elnöksége folytatta a felkészülést a 2021-ben tartandó küldöttgyűlésekre. Az Elnökség döntése szerint az első küldöttgyűlés 2021 05. 28-én kerül megrendezésre, míg a tisztújítással egybekötött őszi küldöttgyűlés tervezett időpontja 2021. 09. 09. A kormány által kihirdetett veszélyhelyzet utolsó napja 05. 23. Ha előzetesen nem körvonalazódik, hogy előtte megbízhatóan ki lehet küldeni május 28-ra a meghívót, akkor az Elnökségnek megvizsgálja a beszámoló küldöttgyűlés júniusra halasztását.

Read more…