Aktuális
Építészet a modern(izmus) után – konferencia

Építészet a modern(izmus) után – konferencia

A Mathias Corvinus Collegium és a Scruton egész napos konferenciát szervez, amely a poszt-posztmodern időszak építészeti kérdéseire és tendenciáira igyekszik reagálni. A modern építészet százéves története sok tanulsággal szolgált, de legfőképpen talán a múlt ismeretének megkerülhetetlenségére hívja fel figyelmünket. Konferencia előadói arra keresik a választ, hogy milyen utak és lehetőségek állnak napjaink építészei előtt.

A rendezvényen köszöntőt mond Lánczi Péter, az MCC általános főigazgató-helyettese; Erhardt Gábor, az MCC Építészet és emlékezet műhely vezetője, melyet Robert Adam, angol építész, a Robert Adam Architectural Consultancy alapítójának Szépség, közösség és megértés című nyitóelőadása követ. Az esemény izgalmas előadásokon keresztül válaszol az építészet legaktuálisabb kérdéseire.  Joseph Jutras, az Institute of Traditional Architecture alapítója, a népies építészetről ad elő, míg Stephen Sholl, az MCC munkatársa a közelmúltban elkészült, a magyarok építészeti preferenciáira rákérdező reprezentatív közvéleménykutatás eredményeit ismerteti, Hörcher Ferenc, a NKE Politikai és Államelméleti Kutatóintézet intézetvezetője és Windháger Ákos, PPKE oktatója a Scruton-i szépségeszmény megnyilvánulási lehetőségeiről beszélnek más-más, aspektusból. Turi Attila, az MMA elnöke és Gutowski Robert, a Budavári Palota rekonstrukciójának tervezője építészeti ars poetica-jába enged betekintést. Jáger-Lőrincz Orsolya, az MCC Építési beruházási igazgatója az intézmény által tervezett építési beruházások szellemi hátterét ismerteti, Lánszki Regő államtitkár pedig a most formálódó építészeti törvény alapvetésiről beszél.

Helyszín: CC Scruton (1113. Tas vezér utca 3-7.)

Időpont: 2023. november 29. (szerda), 9:00

Az eseményen való megjelenés előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékát és interjúigényét az eszter.lappints@mayweather-miller.com, a blanka.zetenyi@mayweather-miller.com  és a timea.csorba@mayweather-miller.com e-mail címeken jelezze!