Aktuális
Indul a XXV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázat

Indul a XXV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázat

Nagyon fontos állomásához érkezett a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat, a szakma legfontosabb - nemzetközi háttérrel rendelkező - versenye negyedszázados jubileumára készül.

Az elmúlt 25 évben a magyarországi ingatlanfejlesztés szinte minden fontos létesítménye részt vett a megmérettetésen. A gazdasági változás hatására indult ingatlanfejlesztés első objektumaival kezdődő történet mára érett és igen fontos, nemzetközi elismerést szerzett seregszemlévé fejlődött.

A FIABCI Magyar Tagozata többek között azzal a céllal indította útjára 1997-ben Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot, hogy elősegítse a magyarországi ingatlanfejlesztők részvételét a FIABCI World Prix d’Excellence nemzetközi ingatlanfejlesztési pályázaton.

A világ legnagyobb ingatlan szakmai szövetsége az 1951-ben alakult párizsi székhelyű több, mint 60 országban jelen lévő FIABCI a Wall Street Journal támogatásával 1992 óta rendezi meg a FIABCI World Prix d’Excellence nemzetközi nívódíj pályázatot.

A pályázat a szakmai szempontokat maximálisan figyelembe vevő verseny, amelyre az öt kontinens szinte minden országából érkeznek nevezések.

Az eddig lebonyolított 33 pályázaton 37 ország nyert díjat. A nemzetközi zsűrit a 35 - 40 tagországot képviselő 65-70 delegáltja alkotja. Minden egyes kategóriában az ingatlanfejlesztés 12-15 vezető szakembere bírálja a résztvevő projekteket.

A Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot szinte minden magyar vezető szakmai szövetség támogatja, melyek vezető szakemberei mellett további 10 FIABCI szakember vesz részt a világ minden tájáról a pályázat elbírálásában.

A magyar pályázat nyertesei jogosulnak képviselni Magyarországot a FIABCI World Prix d’Excellence pályázaton.

A magyar ingatlanfejlesztők, építészek, tervezők és kivitelezők munkájának magas színvonalát a nemzetközi porondon elért eredményeik minősítik. A magyar pályázat győztesei tavaly 5 első és 1 második helyezést értek el és ezzel az első megjelenés óta Európa legjobbjaiként összesen 33 első díjat és 39 második díjat nyertek a FIABCI World Prix d’Excellence nemzetközi pályázatokon.

A szervezők és a támogatók remélik, hogy a negyedszázados jubileumi pályázaton a hagyományoknak megfelelően, sőt azt túlszárnyalva ismét nagyon sok magas színvonalú fejlesztési projekt indul a versenyben.

Bízunk benne, hogy az idei pályázat nyertesei folytatják a hagyományokat és 2024. júniusában a FIABCI Kongresszusa keretében megrendezésre kerülő díjátadó gálán ismét lesz nyertes magyar projekt.

Budapest, 2023.03.28

Gönczi László
a FIABCI Magyar Tagozat és a Bíráló Bizottság elnöke
a FIABCI Prix d’Excellence Committee alelnöke

Letölthető tartalmak:

Kiírás

Fiabci XXIV. 2022 könyv