Aktuális
Közeledik a Share konferencia napja

Közeledik a Share konferencia napja

Újabb nemzetközi előadók a SHARE Magyarország 2024 konferencián

Május 14-én kerül sor a SHARE Magyarország 2024: Nemzetközi Építészeti és Műszaki Fórumra a Néprajzi Múzeumban. Az idei konferencia a Homlokzatok és a városkép címet viseli. A nyolcadik alkalommal megrendezett esemény elnöke Csapó Balázs, a Paragram Stúdió alapítója és ügyvezető igazgatója lesz. Cikkünkben bemutatunk három, a SHARE Magyarország 2024 színpadára lépő nemzetközi előadót.

Marios Tsiliakos a Foster + Partners kutató-fejlesztő csapatának partnere, aki az alkalmazott számítások és problémamegoldás határait kutatja az AECO-ipar számára. A komplex geometriára, a teljesítményvezérelt tervezésre és az interoperabilitásra specializálódott, és ő vezeti a Hermes, a Foster + Partners házon belüli adatcsere-eszközének fejlesztését, amely lehetővé teszi a valós idejű együttműködést az alkalmazások, gépek és helyszínek között világszerte, ésszerűsítve ezzel a tervezési folyamatot. Marios több mint egy évtizede a Foster + Partners munkatársa, és különböző léptékű és jellegű projekteken dolgozott. Nevéhez fűződiik többek között a katari Lusail Towers, a sydneyi metró meghosszabbítása, a Guangming Hub Master-terv és a sencseni China Merchants Bank. A SHARE Magyarország 2024 eseményén Marios Tsiliakos előadása a Mobility Pavilion, a MOL Campus és a Lusail Towers esettanulmányaira fog fókuszálni.

Habibeh Madjdabadi iráni építész, tervező, író és előadó, munkái nemzetközi szinten is elismertek. Saját irodáját 2003-ban alapította, nem sokkal azután, hogy elvégezte az egyetemet Teheránban, és megnyerte az első díjat egy iráni történelmi épület helyreállítására kiírt tervpályázaton. Munkáit kiállították a Velencei Építészeti Biennálén, a Bécsi Egyetemen és a Melbourne-i Egyetemen. Habibeh Madjdabadi 2023-ban bekerült a „100 Women Architects in Practice" című könyv válogatásába, amely összegyűjtötte a szakma legbefolyásosabb női alakjait, és elismerte az épített környezetért tett munkájukat. Számos kitüntetést kapott már: munkája az Aga Khan Award 2016 és a Tamayouz Women in Architecture and Construction Award 2019 jelöltjei közé került, valamint elnyerte a Chicago Award 2014, a Worldwide Brick Award 2014 és a MEMAR Award 2014 díjait.

César Frías Enciso a MORPH vezérigazgatója és tervezési igazgatója. A több mint 150 tervezőt, építészt és mérnököt összefogó nemzetközi vállalat egyedi megoldásokat és innovatív projekteket hoz létre az emberek életmódjának átalakítása érdekében. A cég a világ 100 legnagyobb építészirodájának listáján szerepel annak köszönhetően, hogy csapatát több mint 160 építész, tájépítész, mérnök és felmérő alkotja. A DNS- és munkamódszer a BIM technológia és a fenntartható építés úttörőjévé teszi a MORPH-ot Spanyolországban. Az iroda célja, hogy az innováció révén újraértelmezze a világot, ezáltal hozzájáruljon a befogadóbb és élhetőbb helyek létrehozásához a jelen és a jövő nemzedékei számára. César Frías Enciso a SHARE Magyarorszáh 2024 konferencián a Bosque de Atocha, az Urban Sky, a Bodega Lozano és a CETEDEX esettanulmányait mutatja be.

A regisztráció elkezdődött A rendezvényre szóló jegyek online megvásárolhatók a SHARE Architects weboldalán. A 25 év alatti építészek és mérnökök számára kedvezményes jegy érhető el. A rendezvényen szinkrontolmácsolás lesz érhető el angol és magyar nyelven. A rendezvényen való részvételért 2 kamarai kreditpont igényelhető.

Az előadók teljes listája:

 • Marios Tsiliakos, Foster + Partners, Egyesült Királyság
 • Stuart Grahn, Grimshaw, Egyesült Királyság
 • Habibeh Madjdabadi, Habibeh Madjdabadi Architecture Office, Irán
 • César Frías Enciso, MORPH Estudio, Spanyolország
 • Francois Valentiny, VALENTINY hvp architects, Luxemburg
 • Haris Bradić, NEUFELD-BRADIC, Bosznia-Hercegovina
 • Nora Vranova, Szlovák Építészkamara, Szlovákia
 • Begum Yazgan, Yazgan Design Architecture, Törökország
 • Angelo Maggi, Università Iuav di Venezia, Olaszország
 • Constantinos Constanti, Constanti Architects, Ciprus
 • Bledion Baraliu, ArchiEdu, Koszovó
 • Vlad Gaivoronschi, Andreescu & Gaivoronschi, Románia
 • Bánáti Béla, Bánáti + Hartvig Építész Iroda, Magyarország
 • Borbély András, KÖZTI, Magyarország
 • Demeter Nóra, Demeter Design Studio, Magyarország
 • Reith András, ABUD – Advanced Building and Urban Design, Magyarország

Regisztráció