Szakmagyakorlás
Pályázatok

Mesteriskola XXVIII. ciklus felvételi pályázat felhívása

A MESTERISKOLA fiatal, diplomás építészek-belsőépítészek részére a tervezés szakmai gyakorlatának és elméleti ismereteinek kiszélesítése, valamint az építész generációk, irányzatok összekapcsolása érdekében kétéves – nem akkreditált, posztgraduális – továbbképzést szervez, kétszer tíz hónapos időtartammal, kéthetenként 2 x 4 órában, péntek délelőtti és délutáni időpontokban, illetve alkalmanként hétvégi szakmai tanulmányutak, workshopok formájában. A ciklust lezáró kb. egy hetes építészeti tanulmányút, később kiválasztandó külföldi úticéllal valósul meg. 

A MESTERISKOLA működését, önállóságát az ÉPÍTÉSZ MESTER EGYLET (továbbiakban ÉME) biztosítja, a Magyar Építész Kamara (MÉK) és a Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) támogatásával.

Pályázatok

Közel 2 millió forint összdíjazású pályázatot hirdet a MOME-val közösen a Wienerberger

Új, univerzális kerámia tetőcserép tervezését várják a jelentkezőktől
A Wienerberger Magyarország, a Tondach kerámia tetőcserepek gyártója országos, nyílt és nyilvános formatervezői pályázatot hirdet. A „Megújuló tradíció - Új univerzális kerámiatetőcserép tervezése” című pályázat célja, hogy a jelentkezők megtervezzék a Tondach Univerzális termékcsalád legújabb tetőcserepét, amely széleskörűen felhasználható, egyben sokak számára vonzó lehet. A pályázat szakmai színvonalát emeli, hogy a Wienerberger a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemet (MOME) is bevonja, amelynek szakemberei a zsűrizésben is részt vesznek. A pályázat összedíjazása bruttó 1 800 000 forint, melyet a Wienerberger ajánl fel.

A pályaműveket 2024. július 21-ig várják.

Pályázatok

Brick Award 24 - Építészeti Szimpózium élő közvetítéssel

2024. június 7. 10:30 órás kezdéssel

Vegyen részt az élőben közvetített Brick Award szimpóziumon, csatlakozzon be az arról folytatott beszélgetésbe, hogy az építészek és a jövőbe tekintő szakemberek hogyan nyitnak fenntartható távlatokat önmagukat helyreállító, regeneratív építőanyagok felhasználásával.

Pályázatok

OSSKÁR-díj 2024 - Pályázati felhívás

Olyan új építészeti alkotásokat, együtteseket keresünk, amelyek illeszkednek a település, a táj szelleméhez, rendezik, és nem zaklatják tovább meglévő természeti és épített környezetünket. Olyan magas színvonalú műveket szeretnénk díjazni, amelyekben az arányosság, a harmónia, az elegancia dominál. A beküldött épületeket, együtteseket tágabb környezetükkel együtt értékeljük, hiszen a Díj odaítélésének talán legfontosabb szempontja, hogy az új létesítmény szerves része legyen az adott település táji és épített környezetének.

Pályázatok

Eredményesen zárult a Magyar Építészeti Központ és Múzeum tervpályázata

Nyilvánossá vált az építészeti múzeum tervezésére kiírt pályázat díjazotti köre

A Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Székházában, a Pesti Vigadóban tartott ünnepélyes tervpályázati eredményhirdetésen a Magyar Építészeti Központ és Múzeum tervezésére az MMA Titkársága által kiírt építészeti tervpályázaton összesen 45 millió forint díjazást osztottak ki. A győztes a Tér és Forma Szeged Építéstervező KFT. – BIVAK studio KFT. közös pályázata lett.  A Magyar Művészeti Akadémia a közeljövőben, még 2023-ban elkezdi az egyeztetéseket a következő lépésekről, a tervezési szerződésről az első díjas pályázókkal – jelentette be Turi Attila, az MMA elnöke az ünnepélyes eredményhirdetésen. 

Pályázatok

2023. november 15-én elindult az Év Balatoni Háza 2023. építészeti díjpályázat

A Nők a Balatonért Egyesület a Balatoni Szövetséggel együttműködve 2023-ban hatodik alkalommal indítja el az Év Balatoni Háza építészeti díjpályázatot. A pályázat támogatója az Építési és Közlekedési Minisztérium, a pályázati honlapot a Lechner Tudásközpont üzemelteti.

Pályázatok

MÉK - MÉSZ Diplomadíj 2023 pályázat eredménye

Az idei évben összesen közel 104 érvényes pályamunka érkezett, ami jelentősen több, kb. 20 % -al, mint az elmúlt években. Köszönjük szépen!

Az építész- és a tagozati zsűrik többször üléseztek, véleményeztek, vitatkoztak míg végül kialakult végeredmény.  

Pályázatok

Pályázati felhívás - Gábor Dénes-díj 2023

Alapítványunk - szakmai-erkölcsi támogatói között tudva az innovációért felelős szervezetek vezetőit - idén ismét meghirdeti a Gábor Dénes-díj felterjesztési felhívását. A díj, melyet évente általában hét fő nyerhet el, az innovációs folyamatban alkotó módon résztvevő, a határainkon belül vagy kívül élő, kiemelkedő tudományos, kutatás-fejlesztési tevékenységet folytató magyar szakemberek fokozott erkölcsi elismerését szolgálja.

Pályázatok

Nemzeti Kulturális Alap Építőművészet Kollégiuma - pályázati lehetőségek 2023

A Nemzeti Kulturális Alap Építőművészet Kollégiuma tájékoztatja a pályázni szándékozókat, hogy 2023-ban - a múlt évitől eltérően - most jelentek meg a nyílt szakmai pályázati felhívások az NKA honlapján. A kollégium – az öt altémában most meghirdetett, nyílt felhíváson túl - az idei évben nem tervezi további nyílt, egyedi és meghívásos pályázat kiírását.

Pályázatok

Év háza 2023

Újdonság: a társasház különdíj

Az Év házán, a legrangosabb hazai, független, szakmai pályázaton 2023. május 30-ig nyújthatják be a – 2021. január 1-je után készült – munkáikat a tervezők családi ház és középület főkategóriákban. Újdonság, hogy az idei kiírásban a társasházak között is keresni fogja a zsűri a leginkább példamutatót!

www.evhaza.hu

Pályázatok

Sikeresen lezárult a Pécsett felállítandó Breuer Marcell emlékoszlop alkotói pályázata

Eredménye a DDÉK honlapján teljes terjedelmében megtekinthető, és olvasható. A honlapon az összes beérkezett pályázat is megnézhető.

Pályázatok

Népliget ötletpályázat közönségdíj átadó és kerekasztal beszélgetés

A Magyar Építész Kamara Táj- és kertépítészeti Tagozata szakmai házigazdaként, Budapest Főváros Önkormányzatával közösen, közönségdíj átadót és kerekasztal beszélgetést szervez a Népliget ötletpályázatának kapcsán 2023. április 27-én csütörtökön a FUGÁban.