SearchKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Tanfolyamok és Képzések Online rendszere
Tanfolyamok és Képzések Online rendszere

Partnerek

Tantermi kötelező továbbképzés - 2020.11.18. - Budapest

A Magyar Építész Kamara 2020. november 18-án szerdán egy napos tantermi kötelező továbbképzést tart Budapesten, az Építészek Házában építész kamarai szakmagyakorlók számára.

A kötelező továbbképzés teljesítése minden szakmagyakorló számára kötelező a továbbképzési időszaka alatt (azaz a jogosultságának lejárati idején belül) egy alkalommal. Amennyiben Ön nem biztos abban, hogy ezt már teljesítette, ill. ezt meddig kell teljesítenie, forduljon az Önt nyilvántartó illetékes területi építész kamarához.

Read more…Diplomadíj 2020 - Eredmények

» News, informations - HOME » Díjak, díjazottak

MÉK - MÉSZ Diplomadíj 2020 pályázat eredményei

A Magyar Építész Kamara és a Magyar Építészek Szövetsége által meghirdetett Diplomadíj pályázatra az idén 112 pályaművet töltöttek fel. Örvendetesen, az idei Diplomadíjra többen pályáztak, mint elmúlt években. Köszönjük mindenkinek, hogy vállalta a megmérettetést és benyújtotta diploma munkáját.

A digitálisan beküldött terveket négy témakör szerint csoportosítottuk, építészet és műemlékvédelem együttesen, a belsőépítészeti, terület- és településtervezési, valamint táj- és kertépítészeti tagozat külön-külön, és egy-egy témakört külön szakértő zsűri bírált.

Read more…


Csonka Pál - érem 2020

» News, informations - HOME » Díjak, díjazottak

Az 1988-ban alapított kitüntetés az építész- és tartószerkezet-tervezők együttműködését hivatott elismerni. A díj alkotópáros és egyéni alkotó kategóriában adományozható. Azok kaphatják, akik alkotó - párként magas színvonalú építészeti alkotást hoztak létre, továbbá az, aki oktató és/vagy tudományos munkájával jelentősen és igazolhatóan járult hozz a fent említett, alapvető cél eléréséhez.

Read more…


Átadták az Év Tájépítésze díjat

» News, informations - HOME » Díjak, díjazottak

Idén a Covid járvány újbóli felerősödése miatt a szervezők úgy döntöttek, a legszűkebb keretek között tartják meg az Év Tájépítésze díjátadót a Budai Arborétumban.

Read more…


Elhunyt Callmeyer Ferenc

» Portraits, lives, memories of architects » In memoriam

2020. október 3-án, 92 éves korában elhunyt Callmeyer Ferenc építész.
(Miskolc, 1928. – Budapest 2020.)

A Magyar Építész Kamara (MÉK) első megválasztott elnöke (1997 - 1999).

Read more…


Ismét elindult az „ÉV BALATONI HÁZA 2020.” építészeti díjpályázat

» News, informations - HOME » Díjak, díjazottak

A Nők a Balatonért Egyesület (NABE) és a Balatoni Szövetség (BSZ) – a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkársága támogatásával – immár harmadik alkalommal felhívást tesz közre „Év Balatoni Háza 2020” díj elnyerésére.

2018.-ban első alkalommal került lebonyolításra az „Év Balatoni Háza” építészeti díjpályázat. A pályázat fő célja, hogy bemutassa a nagyközönség számára a Balaton régió legjobb építészeti minőséget képviselő, tájba illeszkedő épületeit, ezzel is példát mutatva a leendő építtetők számára.

Read more…


Meghívó a MÉK Tűzvédelmi Tagozat gyűlésére

» MÉK news » Tűzvédelmi Tagozat hírei

Kedves Kollégák!

A Tűzvédelmi tagozati alapszabály módosítására 2020. október 22-én  (csütörtök) 14.00 órakor tartunk jelenléti tagozati gyűlést, amelyet a BM OKF 1149 Budapest,  Mogyoródi út 43 sz. alatti épületében tartunk meg, elnökségi tagunk, Érces Ferenc ezredes úrnak köszönhetően.

Read more…


YTAA 2020 eredmények

» News, informations - HOME » Díjak, díjazottak

Viviane Hoffmann, az Európai Bizottság Oktatásért, Ifjúságért, Sportért és Kultúráért felelős főigazgató-helyettese, Mariya Gabriel, az Innovációért, a Kutatásért, az Oktatásért és az Ifjúságért felelős uniós biztos nevében már bejelentette a Fiatal Építész Tehetség Díj ((YTAA) 2020 nyerteseit és az YTAA 2020 Ázsia nyerteseit.

Read more…


Kéretlen levél a MÉK levelezési rendszeréből - 2020.10.01-02.

» News, informations - HOME » Notices

Ezúton tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a MÉK levelezési rendszeréből illetéktelenek a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft. nevében félrevezető üzentet küldtek ki. A problémát már elhárítottuk és a szolgáltatót is tájékoztattuk a történtekről.

Read more…