SearchKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Tanfolyamok és Képzések Online rendszere
Tanfolyamok és Képzések Online rendszere

Partnerek

Wéber Antal díj 2019. évi adományozása

A Pest Megyei Építész Kamara (a továbbiakban: PMÉK) a 2014. évi küldöttgyűlésén Wéber Antal magyar műépítész emlékére az illetékességi területén kamarai tagsággal rendelkező tagok részére, a szakmai megítélés szerinti legkiválóbb alkotói tevékenységet folytatók számára adományozható Wéber Antal elismerő díjat alapított. A Díj olyan természetes személynek (kivételes esetben csoportnak) adományozható, aki a PMÉK tagjaként, illetve egykori tagjaként, a környezet alakítása, fejlesztése és védelme szempontjából meghatározó alkotó tevékenysége kiemelkedően magas színvonalú szakmai értékeket hordoz. A Díj alapító okirata a http://www.pmek.hu honlapon megtekinthető.

Read more…A hajdúszoboszlói strandfürdő csónakázó tó dny-i környezetalakítása

» Design competitions » Domestic design competitions

AZ ÖTLETPÁLYÁZAT KIÍRÓJA

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata
4200 Hajdúszoboszló, Hősök tere 1.

AZ ÖTLETPÁLYÁZAT TÁRGYA

A Hajdúszoboszlói Strandfürdő csónakázó tó DNY-i területének környezetrendezése. A jelenlegi strandfürdő területén belül található tó part menti területének közterületként történő megnyitása és hasznosítása, a természeti környezet értékeinek megőrzésével.

Read more…


A MÉK 2018. november 30-i Küldöttgyűlési határozatai

» Rules, Resolutions » Assembly resolutions

10/2018. (11.30.) sz. MÉK Kgy. határozat

A MÉK Küldöttgyűlése 197 igen, 0 nem szavazattal, 0 tartózkodás mellett megállapítja, hogy a stratégia készítése során a tagdíjreform, a szakirányú gyakorlat megszerzésének szabályozása (mentori-gyakornoki rendszer) és az országos szakmafelügyeleti rendszer kidolgozása prioritást élvez, ezért megbízza a MÉK Elnökségét, hogy a megjelölt témákban a következő küldöttgyűlésre tárgyalható, írásos anyagot terjesszen általános vitára a küldöttgyűlés elé.

Read more…


Városmajori ötletpályázati hirdetmény

» Design competitions » Domestic design competitions

A Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidék Városmajori Szabadtéri Színpad kulturális szolgáltató létesítmény kialakításának városépítészeti és építészeti ötletpályázata.

Az ötletpátlyázat célja

A Szabad Tér Színház Nonprofit kft. a margitszigeti és a városmajori színpadokon évente a nyári időszakban jelenleg 100-120 eseményt tart. A városmajori parkban elhelyezkedő épület az üzemeltető székhelye, innen történik a budapesti nyári színházak igazgatása, vezetése, művészeti, gazdasági, adminisztrációs, műszaki irányítása, igy a margitszigeti és a városmajor működtetése is.

Read more…


Építésügyi Műszaki Irányelvtervezetek véleményezése

» News, informations - HOME » Local news

A megfelelő műszaki szabályozással az építési beruházások – legyen az állami nagyberuházás, vagy lakossági építkezés – műszaki tartalma egyértelműbb, ellenőrzése hatékonyabb lehet, ami a minőségi kivitelezést támogatja. Az ÉMI ezért meghatározó szerepet vállal a műszaki szabályozásban, kiemelten az építési műszaki irányelvek alkotása terén. Az elkészült irányelv-tervezetek 2019. január 31-ig véleményezhetők az ÉMI honlapján.

A műszaki szabályozás, kiemelten az építési műszaki irányelvek alkotása terén végzett tevékenységünkkel híd szerepet töltünk be az építtetők, beruházók és a szakmagyakorlók között.

Read more…


Kihirdették a budapesti Centrumkórházak tervpályázatának eredményét

» Design competitions » Domestic design competitions

A következő években 700 milliárd forint jut az egészségügyi ellátás színvonalának javítására. Ennek keretében három budapesti centrumkórház jön létre.
A beruházások között kiemelkedő lesz az újonnan épülő dél-budai intézmény, amely Európában is egyedülálló – mondta el Kásler Miklós miniszter az átadón.
 

Read more…