KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Megjelent a Településtervezési Szabályzat

A Településtervek elkészítését és elfogadását támogató Településtervezési Szabályzat I. módosítása

A településtervezés és településfejlesztés korszerűsítését, egyszerűsítését és digitalizálását célzó intézkedések eredményeként 2021. szeptemberében közzétette a Miniszterelnökség a településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021. (VII. 15.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Kormányrendelet) alapján megalkotott Településtervezési Szabályzat. A dokumentum a Kormányrendeletben rögzített követelmények alkalmazását segíti elő, így részletes előírásokat tartalmaz többek között a településtervek elkészítéséhez, az alkalmazandó műszaki követelményekhez és a tervezői és hatósági adatszolgáltatásokhoz.
 

 

A Településtervezési Szabályzat 2022. áprilisi I. módosításával változott az 1. melléklet, amely keretében pontosításra kerültek az adatszolgáltatás részét képző adatkörök és azok tartalma. Módosult a helyi (kerület) építési szabályzat szabályozási tervi melléklete térképi téradat-rétegeinek műszaki követelményeit és jelkulcsát tartalmazó 3. melléklet is, amely keretében egyes térképi rétegek megjelenítési módja, attribútum adatai, és elnevezése is aktualizálásra került.

Tájékoztatjuk a kollégákat, hogy megjelent a településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 419/2021. (VII. 15.) Korm. rendelet felhatalmazás alapján készült Településtervezési Szabályzat, melyet ezen a linken lehet elérni:

Településtervezési Szabályzat (PDF) (I. módosítás)

A dokumentum a Kormányrendeletben rögzített követelmények alkalmazását segíti elő, így részletes előírásokat tartalmaz többek között a településtervek elkészítéséhez, az alkalmazandó műszaki követelményekhez és a tervezői valamint hatósági adatszolgáltatásokhoz.


Létrehozás időpontja: 2021-09-24 11:58:45
Utolsó módosítás időpontja: 2022-04-21 19:30:41
Beküldő: Kurcz Judit
Megtekintések száma: 11166
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46691