KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Megalakult a MÉK Elnöksége és a három választott bizottság

A 2021. szeptember 30-i tisztújító küldöttgyűlése - a korábbiaktól eltérően - november 10-től kezdődő mandátummal választotta meg a MÉK tisztségviselőit.

A MÉK Elnöksége két napos megbeszélést tartott, amelyen a jövőbeni feladatmegosztás előzetes átbeszélésén túl, az aktuális szakmai kérdések, valamint az elmúlt időszakban a területi kamarák és a tagság részéről érkezett felvetések is napirendre kerültek. A szakmagyakorlás szabályainak változásával összefüggésben az előkészítő munka már korábban elkezdődött, ennek részleteiről Hajnóczi Péter számolt be.

A Kamarai törvény előírása alapján a választott bizottságok elnökét a tagok maguk közül választják.

A Felügyelő Bizottság elnöke Ábrahám Ferenc, a Vas Megyei Építész Kamara elnöke lett, aki először tölti be ezt a tisztséget. A FEB tagjai közül szinte mindenki FEB tag volt vagy éppen jelenleg is ilyen tisztséget tölt be a területi kamarájában.

Puskás Pétert immáron harmadik alkalommal választották meg az Etikai-fegyelmi Bizottság elnökévé, a bizottsági tagok személyében változás nem volt, a létszám egy fővel bővült a korábbi ciklushoz képest.

Az Országos választási jelölő bizottság ismét Bálint Imrét választotta meg elnökévé, helyettese pedig Báthory Csaba lett.

A tisztségviselők teljes listája itt érhető el: https://www.mek.hu/index.php?link=A_MEK_Tisztujito_Kuldottgyulesenek_eredmenye


Létrehozás időpontja: 2021-11-18 10:19:49
Utolsó módosítás időpontja: 2021-11-18 10:47:40
Cimkék: mék ,elnökség, bizottság; Beküldő: Dér Andrea
Megtekintések száma: 6875
Rövid link: https://mek.hu/index.php?id=46787