Aktuális
MÉK hírek

Megújult a kamarai felelősségbiztosítási konstrukció

Elkészült egy szemléletes tájékoztató az új felelősségbiztosításról, amely innen tölthető le: Tájékoztató (2021.10.18.)
 

MÉK hírek

A MÉK KÖZLEMÉNYE - Közösségi ötletpályázat a Siófok, 1375/2 hrsz. alatti ingatlan hasznosítására - pályázati felhívással kapcsolatban

„PÁLYÁZATI FELHÍVÁS - Közösségi ötletpályázat a Siófok, 1375/2 hrsz. alatti ingatlan hasznosítására”

A Budapest Főváros III. Kerület Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata (a továbbiakban: Kiíró) közösségi ötletpályázatot hirdet az Önkormányzat tulajdonában álló, Siófok-Szabadisóstó, 1375/2 hrsz. alatti ingatlan hasznosításával kapcsolatban. Az „ötletpályázaton” bárki elindulhat, és ötleteit grafikus és szöveges formában nyújthatja be, szabadon variálva.

MÉK hírek

A MÉK Tisztújító Küldöttgyűlésének eredménye

2021. szeptember 30-án tartotta meg Tisztújító küldöttgyűlését a Magyar Építész Kamara a Kopaszi-gát Öbölházban.
A résztvevőket Füleky Zsolt helyettes államtitkár köszöntötte.

MÉK hírek

2020. és 2021. évi MÉK-MÉSZ Diplomadíjak átadása

2021. október 4-én hétfőn délután kerül sor az Építészek Háza (1088 Budapest, Ötpacsirta u. 2.) Kós Károly termében a 2020. és 2021. évi MÉK-MÉSZ diplomadíjak átadására.

MÉK hírek

Hajnóczi Péter elnökjelölt küldöttgyűlésre készített anyaga

Dr. Hajnóczi Péter MÉK elnök, elnökjelölt küldöttgyűlésre előkészített anyaga innen érhető el:
Eredmények és Továbblépés 2021

MÉK hírek

Budapesti Építész Kamara - Összefoglaló szakértői anyag

Tisztelt Küldöttek!

A Budapesti Építész Kamara Elnöksége a MÉK tisztújításához szükséges jelöltállítási folyamat során 4 alkalmas workshopot tartott, a Budapesten működő nagyobb tervező irodák vezetőinek bevonásával. A workshop célja a MÉK működési területeinek feltérképezése, lehetséges működési stratégiája, céljai meghatározása, a tagság és a BÉK (mint területi kamara) elvárásainak megfogalmazása volt. A workshop eredményeként összeállt szakértői anyag segítségünkre volt a személyiségében és elhivatottságában megfelelő BÉK jelöltek kiválasztásához.

A jelölt állításon túl, az anyag alapot nyújthat közös céljaink megfogalmazásához, amelyhez jelen formájában ezért nem tekinthető véglegesnek. A most még csak a BÉK gondolatait tükröző dokumentum további kiegészítése közös feladatunk, amelyhez örömmel várom az észrevételeket, javaslatokat.

Csapó Balázs
BÉK elnök

A Budapesti Építész Kamara összefoglaló szakértői anyaga innen tölthető le.

MÉK hírek

Együttműködési megállapodás aláírása a MÉK és a Lechner Tudásközpont között

A Magyar Építész Kamara és a Lechner Tudásközpont az elmúlt években több területen is együttműködött egymással. Tekintettel arra, hogy a Tudásközpont a jövőben jelentősen növelni fogja az építészettel összefüggő tevékenységeinek súlyát, a már meglévő jó munkakapcsolat további erősítése érdekében a két szervezet együttműködési megállapodást kötött.

MÉK hírek

MÉK Tisztújító Küldöttgyűlés – 2021.09.30. - Küldöttgyűlési anyagok közzététele

A honlapon közzétettük a Budapesti Építész Kamara összefoglaló szakértői anyagát és a dr. Hajnóczi Péter, MÉK elnök által készített anyagot.

Tisztelt Küldött!

Ezúton meghívom a Magyar Építész Kamara küldöttgyűlésére.
A küldöttgyűlés helyszíne: ÖbölHáz Rendezvényközpont (1117 Budapest, Kopaszi gát 1.)
Időpontja: 2021. szeptember 30. csütörtök, 9.45 (Regisztráció: 9.00 órától)

Határozatképtelenség esetén a küldöttgyűlés azonos napirenddel 2021. szeptember 30. csütörtök 10.00 órára kerül összehívásra.

MÉK hírek

MÉK tisztújító Küldöttgyűlés 2021. szeptember 30. – indítványok közzététele

A MÉK Elnökségének döntése alapján 2021. szeptember 30-án, csütörtökön kerül megrendezésre a MÉK soron következő, egyben tisztújító Küldöttgyűlése a Kopaszi-gát, Öbölház rendezvénytermében. A javaslatok a területi kamarákkal két online és a személyes részvétellel megtartott, augusztus 25-i Területi Elnökök Testületének ülésén előzetesen megtárgyalásra kerültek.

MÉK hírek

Összefoglaló a Területi Elnökök Testületének üléséről - 2021.08.25.

A szeptember 30-i tisztújító küldöttgyűlés előkészítése során eddig csak online TET ülésekre kerülhetett sor, augusztus végére azonban már lehetővé vált egy személyes ülés megtartása is, amelyen minden területi kamara képviseltette magát a MÉK elnökségével együtt.

MÉK hírek

Megjelent az Építész Közlöny 277. száma - Fókuszban a szakrális terek építészete

Kedves Olvasók, Tisztelt Kollégák!

Tombol a nyár, mindannyian a tengerparton lennénk inkább, mint az irodában. A hőségnek és az ennek okán még türelmetlenebb építtetőknek köszönhetően, sokszor érezzük kilátástalannak a holnapot... Ilyenkor jut eszünkbe néha, hogy itt már csak az ima segít... Ez a mottója az aktuális számunknak, amit a szakrális terek építészetének szenteltünk. Arra bíztatunk Mindenkit, hogy találja meg a szépséget a nyárban, élvezze azt, próbáljon némileg kikapcsolódni, és ennek keretében lapozgassa a Közlönyt, merengjen el mindazon, hogy mit jelent számára belépni egy templomba, legyen az valóságban, vagy csak a lélekben felépült!

MÉK hírek

TÁJÉKOZTATÁS a településtervezéssel kapcsolatos jogszabályi változásokról

2021. július 1-én hatályba lépett az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény, vagyis az Étv. módosítása, melyet a települési önkormányzatok terheinek csökkentése érdekében a településtervezéssel összefüggő törvények módosításáról szóló a 2021. évi XXXIX. törvénnyel fogadott el az országgyűlés. Erre a törvényi alapra épülnek a településtervezéssel kapcsolatos végrehajtási rendeletek.