Aktuális
Tagozati hírek

Eredménytelen volt a MÉK Belsőépítészeti Tagozat tisztújítása

A Belsőépítészeti Tagozat 2023. október 26-án megtartott tisztújító Tagozati Gyűlése határozatképtelenség miatt eredménytelen.
A tisztújítás új időpontja 2023. december 12-e kedd lesz!

Tagozati hírek

Belsőépítészeti Tagozat – 2023. évi Tisztségviselő választás - a Jelölő Bizottság javaslata

A Magyar Építész Kamara Belsőépítészeti Tagozata 2023. október 26-án 15:00 órakor tartja Tisztújító Tagozati Gyűlését a MÉK székházában, amelyen megválasztja a Tagozat elnökét, vezetőségét és minősítő bizottsági tagokat a következő négy évre.
A Jelölő Bizottság az alábbi javaslattal élt a Belsőépítészeti Tagozat vezetői tisztségeinek betöltésére.  

Tagozati hírek

Tervezési folyamatok - kutatás

A Svájci Nemzeti Tudományos Alapítvány európai kutatás keretében információt gyűjt az egyes országok tervezési folyamatairól. A felmérés kérdőíve az alábbi linken keresztül érhető el: https://silar.surveysparrow.com/s/SILAR/tgC-68480929d4f2ea5d?sparrowLang=en

A kitöltési határidő: 2023. szeptember 19.

Tagozati hírek

Tájépítészeti Nívódíj 2023

A Magyar Tájépítészek Szövetsége 10 kategóriában hirdette meg a TÁJÉPÍTÉSZETI NÍVÓDÍJat, melyen a legkiemelkedőbbnek tartott, 2020-2023 között átadott tájépítészeti alkotások  és elméleti munkák, valamint az oktatásban, szabályozásban a pályázat kihirdetésekor már alkalmazott/forgalomba hozott munkák díjazhatók.

Tagozati hírek

Láng Judit miniszteri elismerésben részesült

Az idei Építők Napja alkalmából Láng Judit okleveles belsőépítész tervező művész, a MÉK Belsőépítészeti tagozatának tagja, a Magyar Belsőépítész Egyesület elnöke, kimagasló szakmai tevékenységéért miniszteri elismerésben részesült.

Tagozati hírek

Dr. Herczeg Ágnes táj- és kertépítészmérnök az MMA tagjai között

A Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozatának levelező tagjává választották Dr. Herczeg Ágnes Mőcsényi Mihály-díjas táj- és kertépítészmérnököt, vezető tervezőt, a mezőgazdasági tudományok kandidátusát.

Tagozati hírek

Műemlékvédelmi Tagozat május 5.-i gyűlése

Magyar Építész Kamara - Műemlékvédelmi Tagozat a Tagozat 2023. május 5-én, pénteken 15.00 órától tartott megismételt tagozati gyűléséről készült jegyzőkönyv.

Tagozati hírek

A MÉK Terület- és Településrendezési Tagozatának gondolatai a tanyák szabályozásával kapcsolatban

A tanyás településrendszer és gazdasági forma európai szinten kultúrtörténeti jelentőséggel bíró, a magyar nemzeti örökség fontos részét képező sajátos, jellemzően az alföldi térségben előforduló térszerkezeti struktúra. Az OTÉK 2023. április 1-én hatályba lépett tanyákra vonatkozó szabályozása sok értelmezési kérdést vetett fel.

Tagozati hírek

Összefoglaló a MÉK Táj- és Kertépítészeit Tagozatának 2022. IV. és 2023. I. negyedéves tevékenységéről

A Táj- és Kertépítészeti Tagozat legutóbbi vezetőségi ülésén áttekintette az elmúlt negyedévben elvégzett feladatokat és meghatározta a következő negyedév főbb célkitűzéseit. Ezek rövid összefoglalóját az alábbi táblázat tartalmazza:

Tagozati hírek

MÉK Műemlékvédelmi Tagozat - Meghívó

MÉK Műemlékvédelmi Tagozat - Meghívó 2023. évi tagozati rendes gyűlésre

Időpont: 2023. május 05. (péntek) 14:00 óra

Tagozati hírek

Év Tájépítésze Díj 2023

Tisztelt Jelölők, Pályázók!

Idén rendezzük meg a 11. Év tájépítésze pályázatot, és díjátadó gálát. Kérünk Titeket, jelöljétek az általatok ismert, a díjra esélyes kollégákat. Legyen minél több induló, legyen minél színesebb a pályázat, legyen minél értékesebb elsőnek lenni. Jelöljetek, vállaljátok a megmérettetést, és találkozzunk, ünnepeljük a szakma kiemelkedő teljesítményt nyújtó kollégáit május 18-án a Villányi úti egyetemi díszteremben.

Tagozati hírek

MÉK Terület- és Településrendezési Tagozatának Tagozati Gyűlése - 2023. február 24.

Tisztelettel meghívjuk Önt a Magyar Építész Kamara Terület- és Településrendezési Tagozat Tagozati Gyűlésére, melyet 2023. február 24-én (pénteken) 9:30-tól tartunk. Határozatképtelenség esetén a megismételt Tagozati Gyűlést 10 órakor azonos napirenddel UGYANOTT tartjuk. REGISZTRÁCIÓ 9 ÓRÁTÓL