Aktuális
MÉK hírek

Rövid beszámoló a MÉK 2022.03.31-i küldöttgyűléséről

2022. március 31-én került sor a MÉK küldöttgyűlésére a Kopaszi-gáton az Öbölház rendezvényközpontban. A küldöttgyűlésen a küldöttek átvehették a frissen megjelent 2021. évi Építész Évkönyvet, a MÉK Elnökségének stratégiai célkitűzései 2021-2025. című anyagot és a kamarai kitűzőt.

MÉK hírek

MÉK Küldöttgyűlés – 2022.03.31. - Küldöttgyűlési anyagok közzététele

Tisztelt Küldött!

Ezúton meghívom a Magyar Építész Kamara 25 éves születésnapi küldöttgyűlésére.

A küldöttgyűlés helyszíne: ÖbölHáz Rendezvényközpont (1117 Budapest, Kopaszi gát 1.)
Időpontja: 2022. március 31. csütörtök, 9.45 (Regisztráció 9.00 órától)

Határozatképtelenség esetén a küldöttgyűlés azonos napirenddel 2022. március 31. csütörtök 10.00 órára kerül összehívásra.

MÉK hírek

A Magyar Építész Kamara Elnökségének közleménye - Ukrajnai események

A Magyar Építész Kamara és annak tagjai aggodalommal követik az Oroszország által indított támadás tragikus eseményeit Ukrajnában.
Úgy véljük, hogy semmilyen vitás kérdés nem oldható meg ezzel a háborúval, éppen ezért bízunk abban, hogy Oroszország mielőbb beszünteti katonai invázióját, és tárgyalóasztal mellett oldja meg a 2 ország a problémáit, figyelemmel minden egyetemes emberi értékre, és az emberi élet mindenek feletti védelmére.

MÉK hírek

MÉK Küldöttgyűlés 2022. március 3. – indítványok közzététele

A MÉK Elnökségének döntése alapján 2022. március 31-én, csütörtökön kerül megrendezésre a MÉK soron következő Küldöttgyűlése a Kopaszi-gát, Öbölház rendezvénytermében.

Az anyagok az alábbi tematikus felsorolásban a linkekre kattintva érhetőek el:

MÉK hírek

Megjelent az Építész Közlöny 2022. évi első száma

Kedves Olvasók, tisztelt Kollégák!

Új év, új célok, és már itt is van a Közlöny első száma. A 2022-es év a Magyar Építészkamara jubileumi születésnapi éve, hiszen idén 25 éves a Kamara. Ennek szellemében kívánjuk emlékezetessé tenni az évet több olyan rendezvénnyel, amely felidézi a múltat, megvillantja a jövőt, és igyekszik megszólítani a Kamarán kívülieket, legyenek azok potenciális vagy tényleges megrendelőink, vagy akár a közvélemény. A tervezett rendezvényekről folyamatosan tudósítani fogunk bízva abban, hogy minél több olvasóval, kamarai taggal találkozhatunk ott.

MÉK hírek

Tájékoztatás a 2021. év végi jogszabály módosításokkal kapcsolatban

Jelen tájékoztató – amely a Komárom-Esztergom Megyei Építész Kamara anyaga alapján került összeállításra – a szakmát érintő 2021. év végi főbb jogszabályi módosítások közül emel ki néhány fő témát.

MÉK hírek

Összefoglaló a Területi Elnökök Testületének 2022. január 18-i üléséről

Az online térben került megrendezésre a Területi Elnökök Testületének soron következő ülése, amelyen minden Területi Kamara képviseltette magát.

MÉK hírek

”A legfontosabb kihívás a kulturális misszió” – Interjú Hajnóczi Péterrel, a MÉK elnökével

Dr. Hajnóczi Péter 2021 novemberében kezdte meg harmadik ciklusát a Magyar Építész Kamara elnökeként. Az idáig vezető útról, az eddigi eredményekről és jövőbeli tervekről, valamint az építész szakma helyzetéről is kérdeztük interjúnkban.

MÉK hírek

MÉK Küldöttgyűlés - 2022.03.31.

A Magyar Építész Kamara soron következő küldöttgyűlésének időpontja a MÉK Elnökségének 61/2021. (12.03.) sz. határozata alapján 2022. március 31., csütörtök.

MÉK Titkárság

MÉK hírek

Megalakult a MÉK Elnöksége és a három választott bizottság

A 2021. szeptember 30-i tisztújító küldöttgyűlése - a korábbiaktól eltérően - november 10-től kezdődő mandátummal választotta meg a MÉK tisztségviselőit.

MÉK hírek

Összefogás a környezettudatos zöldinnovációk széleskörű megismertetése érdekében

A Magyar Építész Kamara és a Greenology – Zöldinnovációs Fenntarthatósági Tudásközpont egyaránt fontosnak tartja a környezettudatos zöldinnovációk és fenntartható fejlesztések széles körben történő megismertetését. Az építésgazdaság zöldinnovációval, zöldgazdasággal és fenntarthatósággal kapcsolatban felmerülő kérdései megvitatására a Tudásközpont létrehozta a Zöldinnovációs Építésgazdasági Kerekasztalt, amelynek tagjai -így a Kamara  képviselői is- havi rendszerességgel megtartott üléseket tartanak.

MÉK hírek

A Magyar Építész Kamara elnökségének állásfoglalása a Budapest, I. kerület Szentháromság tér 4-5. alatti, Jánossy György és Laczkovics László által tervezett épülettel kapcsolatban

A Budai Várban, a Mátyás templommal szemben, a Szentháromság tér 7-8. számú telken, Buda ostromában megsérült, majd később lebontott épületek helyére Jánossy György és Laczkovics László tervei alapján 1971 és 1981 között diplomata lakóház épült. Az épület a 70-es évek kiemelkedő építészeti alkotása, példamutató módon oldja meg kortárs, és egyben időtálló építészeti eszközökkel a környezethez való illeszkedést.