Építészet | In memoriam
In memoriam

Világítótorony a ködben – in memoriam Kerékgyártó Béla

Tegnap érkezett a hír, hogy meghalt Kerékgyártó Béla filozófus, építészetteoretikus, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Filozófia és Tudománytörténet tanszékének docense, építész- és mérnökhallgatók generációinak meghatározó, szemléletformáló oktatója.

In memoriam

Elhunyt Lőrinczi Edit

Szomorúan tudatjuk, hogy 2018. október 13-án elhunyt Lőrinczi Edit Munkácsy díjas belsőépítész.

In memoriam

Elhunyt Vajai Tamás DLA

76 éves korában elhunyt Vajai Tamás Ybl-díjas építész DLA, az Iparterv ( 1968-1985), a KÖZTI ( 1985-1987), a Kerti (1987-1989) valamint a Tér4 Építész Kft. (1990-2012) vezető építésze, a Magyar Építőművészek Szövetségének tagja, a FÉK I. Mesteriskola ( 1970-1972 ) ciklus volt hallgatója, címzetes egyetemi docens.

In memoriam

Elhunyt Dobronyi Ágnes

NEKROLÓG HELYETT - BÚCSÚLEVÉL DOBRONYI ÁGNES ÉPÍTÉSZMÉRNÖK-EGÉSZSÉGÉPÍTÉSZHEZ

Alig múlt két éve, egy rövid telefonban lesújtó hírt osztottál meg velem: édesapád, Dobronyi István építész haláláról számoltál be szomorú kötelességként. Néhány hete váratlan hír döbbentette meg a szakmabelieket, ismerőseidet: Dobronyi Ágnes okleveles építészmérnök, egészségépítész életét váratlan rosszullétét követően a segítő kezek már nem tudták megmenteni…Jövőre lettél volna negyven éves…Előttem egy önéletrajz, néhány újságcikk és fénykép…Rólad, Rád emlékezem…

In memoriam

Elhunyt Sári István építész, urbanista és főépítész

Tisztelt Tagtársak!

 

Megrendülve értesítjük Önöket, hogy Sári István építész, urbanista és főépítész  2018. április 17-én este 73 éves korában eltávozott közülünk.

Hamvait szűk családi körben helyezik örök nyugalomra.

In memoriam

Elhunyt Dr. Pozsgai Lajos

Szomorú szívvel de a Feltámadás reményében tudatjuk, hogy Dr. Pozsgai Lajos Eötvös Lóránt, Lechner Ödön és Kármán Tódor díjas, a Magyar Köztársaság Kormányának Arany Gyűrűjével és a Magyar Köztársasági Középkereszttel kintüntetett gyémántokleveles építészmérnök, az Ybl Miklós Műszaki Főiskola nyugalmazott Főigazgatója életének 86. évében 2018 Húsvét hétfő hajnalán visszaadta lekét a Teremtőjének.

In memoriam

Elhunyt Pomsár János

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy POMSÁR JÁNOS 2018. március 4-én, életének 87. évében elhunyt.

In memoriam

Elhunyt Barsiné Pataky Etelka (1941-2018)

A Magyar Építész Kamara elnöksége nevében mély fájdalommal tudatjuk, hogy Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara volt elnöke 2018. február 4-én vasárnap, életének 77. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt.

Barsiné Pataky Etelka temetése 2018. március 02-án pénteken 14.30-kor lesz a Farkasréti Temetőben.

In memoriam

Elhunyt Zalaváry Lajos

Zalaváry Lajos temetése 2018. február 28-án (szerdán) 13.00 órakor lesz az Óbudai Temetőben.

94 éves korában elhunyt Zalaváry Lajos Kossuth és Ybl-díjas építész.

In memoriam

Elhunyt Borbola László építész

Szomorúan adunk tájékoztatást arról, hogy pótolhatatlan veszteség érte Békés megye építész társadalmát és kamaránkat, mert 73 éves korában elhunyt Borbola László építész, a kamara volt elnöke. Emlékét tisztelettel megőrizzük!
Tisztelettel: az elnökség nevében Fajzi Tamás elnök
In memoriam

Elhunyt Hörcher Ferencné, született Horkay Nóra ( 1936-2018 )

Hosszan tartó, súlyos betegség után, 82. évében elhunyt Hörcher Ferencné, született Horkay Nóra, urbanista, építészmérnök.

In memoriam

Elhunyt Dr. Csák Máté

Tisztelettel meghívóm Dr. Csák Máté (1938-2017) építész búcsúztatására és síremlék-avatására 2018. január 27.-én 11 órára a Fiúmei Úti Sírkert, Nemzeti Emlékhely Művészparcellájába (42-1/A/1-42. sz. sírhely)