KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

DIPLOMADÍJ PÁLYÁZAT 2018

Kedves Diplomázó Építészek!

A Magyar Építész Kamara és a Magyar Építőművészek Szövetsége "Diplomadíj 2018" címmel pályázatot hirdet az egyetemi 10 féléves osztatlan képzésben (Msc / MA szintű ), vagy az osztott, alap- és mesterképzésben is (Bsc / BA + Msc / MA !!) végzett hallgatók részére. A 2017. év második félévében, vagy 2018. első félévében diplomázott, és végzett okleveles építészek, építészmérnökök és építésztervező művészek, belsőépítészek, az okleveles településmérnök képzésben vagy, a településmérnöki Msc képzésben, valamint a településtervezési diplomamunkát készítő, építész/építészmérnöki mesterképzésben részt vettek, továbbá a tájépítészmérnök és táj- és kertépítész Mesterszakon végzettek számára.

A Diplomadíj pályázaton Msc/MA szintű diplomamunkaként készülő épületterv, belsőépítészeti terv, műemléki épület rekonstrukciós terve, terület- és településrendezési terv, táj- és kertépítészet tárgyú diplomamunkák tervei nyújthatóak be.

Az Építész Bírálóbizottság tagjai: Anthony Gall, Nagy Csaba, Szalay Tihamér, Túri Attila és Vadász Bence.

A belsőépítész, a műemléki épület rekonstrukciós terve, a táj- és kertépítész, valamint a terület- és településrendezési tervezési diplomamunkák Diplomadíj pályázatát a tagozatok külön részletes felhívásban is meghirdetik, ezen a helyen is hirdetjük, de tagozatonként külön eljárásban értékeljük és díjazzuk.

Pályázni a megvédett diplomaterv (Msc/MA) építész, illetve az ide vonatkozó szakági munkarész(ek) portfóliószerűen A3 lapméretre szerkesztett kicsinyített változatának beadásával, tartósan összefűzött ( spirál vagy tűzés) maximum 6 darab A3 formátumú (420 x 297 mm) lapból álló füzettel lehet. Az összefűzött A3 tervlapok beadandóak digitálisan is (pdf, pdfa, jpg formátumban) CD-re vagy DVD-re felmásolva, és a diploma munka az eredeti tervlapjait és egyéb fotómontázsokat és / vagy látványterveket lehet digitális mellékletként benyújtani.

A pályázat nyílt, név aláírásos, ezért a tervlapokon a pályázó nevét, az intézmény, a kar és tanszék megnevezését, illetve a konzulens nevét, a tervezett épület, építmény, alkotás megnevezését és a tervezési helyszín pontos címét és adatait fel kell tüntetni.

A pályázat beadásának helye:

Magyar Építészek Háza
1088 Budapest, Ötpacsirta u 2.
Magyar Építész Kamara Titkársága
Földszinti iroda ( Ulrich Tamás N. építész )

A pályázat beadásának időpontja:

2018. szeptember 03. és 07. között, hétfőtől péntekig
10.00 - 15.00 óra között

A pályázatok benyújthatóak személyesen vagy ismerős/testvér/küldönc által, de beküldhetőek postai úton, vagy futárszolgálattal is, de beérkezés 09. 07. péntek 15.00 óráig!!

A Diplomadíj pályázatra beérkező munkákat szakmagyakorló építészekből álló Bírálóbizottság, valamint a tagozati zsűrik értékelik. Megfelelő számú és színvonalú pályázat beérkezése esetén a zsűri maximum 13 db díjat ítél oda. Ezek közül várhatóan 1 belsőépítész, 2 - 2 műemléki, illetve 1 - 2 terület- és településrendezési, és 3 táj- és kertépítészet témájú pályázatot fog jutalmazni.

Építész fődíj:

GRAPHISOFT a fődíjat elnyerő pályázó rendelkezésére bocsát egy egyéves, teljes értékű ARCHICAD 22 verzió licencet a zsűri által legjobbnak ítélt tervért.

További díjak: Építészeti szakkönyvek és pénzjutalmak.

A pályázat eredményhirdetését az Építészet Világnapján, várhatóan 2018. október 1-én, hétfő délután tartjuk a Magyar Építészek Háza Kós Károly termében.

A díjazott terveket kiállításon, valamint a kamara honlapján (www.mek.hu) mutatjuk be.

A Diplomadíjjal kapcsolatban esetlegesen felmerülő kérdéseket kizárólag e-mailen, az ulrich.tamas@mek.hu és mek@mek.hu email címekre kérjük elküldeni.

Letölthető tartalom:

Adatlap

Belsőépítész tagozat tájékoztató

Műemlékvédelmi tagozat tájékoztató

Táj- és kertépítész tagozat tájékoztató

Terület és településrendezési tagozat tájékoztató


Létrehozás időpontja: 2018-06-02 22:09:28
Utolsó módosítás időpontja: 2018-07-12 22:26:29
Cimkék: diploma díj, 2018; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 5694
Rövid link: http://www.mek.hu/index.php?id=44751