KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Előadás: Szociális Farmok / Care Farms

Care farm, szociális farm, green care, ökoterápia, vadonélmények, open dialogue módszerek, multifunkcionális gazdaság, care farmer, farm helper stb. Sok-sok idegen kifejezés, ami itthon még magyarázatra szorul, tőlünk északra, délre, nyugatra már kevésbé. Horváth Janka és Siklósi Rozália 2015-ben indították el a Care farm blogot azzal a céllal, hogy Magyarországon is teret kapjanak ezek a témák.

Március 27-én arról a kezdeményezésről beszélgetünk velük, melynek keretében kis családi gazdaságok kiegészítő egészségügyi, szociális szolgáltatást nyújtanak megváltozott képességű emberek számára. A care farmok - vagy más néven szociális farmok - működését Janka és Rozi a Norvégiában szerzett tapasztalataik segítségével mutatják be. Ennek fényében arról kezdeményeznek majd beszélgetést, hogy milyen adaptációs lehetőségei léteznek a megoldásnak hazai körülmények között.

Beszélgetőpartnereik lesznek: Dr. Dúll Andrea (környezetpszichológus, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar dékánhelyettese) és egy hazai ökogazdálkodó (még szervezés alatt).

Az előadás része a (KÉK) Közösségi Kertek előadássorozatának, melyet az IBIS és IBIS Healing Garden Közösségi Kert, a Közösségi Kertek első terápiás mintakertjének közelgő megnyitója kapcsán inditott el, és melynek célja szakmai diskurzus kezdeményezése a terápiás és szociális kertek magyarországi lehetőségeivel és módszertanával kapcsolatban.

Az előadásra maximum 100 fő a hely kapapcitása, igy előzetes online regisztráció és online jegyvásárlás szükséges:
https://www.eventbrite.com/e/eloadas-szocialis-farmok-care-farms-tickets-58652117061?
A Közösségi Kertek kertészei kedvezményes, 500 Ft-os jegyet válthatnak a helyszinen.


Létrehozás időpontja: 2019-03-18 14:12:57
Utolsó módosítás időpontja: 2019-03-18 14:13:51
Cimkék: előadás, kék, kek, szocáiális, farmok; Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 588
Rövid link: http://www.mek.hu/index.php?id=45182

free youtube views
istanbul evden eve nakliyat istanbul nakliyat evden eve nakliyat nakliyat şirketi istanbul evden eve nakliyat evden eve nakliyat nakliyat evden eve nakliyat istanbul evden eve nakliyat eşya depolama istanbul nakliyat evden eve nakliyat