KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

SafeCity konferencia

Időpont: 2019. március 7-8.
Helyszín: Budapest, Nemzetközi Oktatási Központ
Manapság egyre nagyobb figyelmet kap a biztonságosság és a bűnmegelőzés szempontja a térés környezetalakításban. Az ember alapvető biztonságszükséglete ugyanis nem csak a társas kapcsolatokban, hanem a fizikai környezetben is megmutatkozik. A fizikai környezetünk kialakítása során ezért a veszély és fenyegetettség csökkentésére törekszünk. Olyan tereket igyekszünk kialakítani, amelyekben jó élni, dolgozni, együtt  lenni, ünnepelni, pihenni, vásárolni, játszani, tanulni - anélkül, hogy túl sok vagyonvédelmi eszközzel, fallal vagy ráccsal bástyáznánk körül magunkat.

Az építészeti bűnmegelőzés alapgondolata, hogy az épített környezet tervezése során tapasztalati tudással és kreativitással jelentősen csökkenteni lehet a bűnalkalmakat. Ezzel kapcsolatos ismereteink tapasztalatokon és kutatómunkán alapulva folyamatosan bővültek az elmúlt évtizedek során. A Safecity 1.0 konferencia célja ezeket a környezetet céltudatosan alakító elveket különböző nézőpontokból, széles körben megismertetni.

A konferencia két részben tárgyalja az építészeti bűnmegelőzés megközelítéseit és lehetőségeit. Az első napon rangos hazai és nemzetközi szakemberek előadásaiból nyernek tájékoztatást a résztvevők. Az előadások a biztonságos települések, a gyerekbarát városok és az egyetemi képzések és kutatások témakörök köré szerveződnek. A második napon interaktív, gyakorlatorientált workshopokon nyújtanak lehetőséget a szakmai témák és ismeretek elmélyítésére.

RÉSZLETES PROGRAM

ÉPÍTÉSZETI BŰNMEGELŐZÉS A GYAKORLATBAN
Hogyan lehet az építészeti bűnmegelőzés alapelveit (CPTED) alkalmazni a településfejlesztés gyakorlatában?
Az első szekció előadásai három különböző szempontból közelítik meg a biztonságos település témakörét. Bemutatásra kerül a nemzetközileg is nagy sikerű SafeGrowth módszer, amely gyakorlati útmutatást nyújt az építészeti bűnmegelőzési elvek alkalmazásához, a Global Street Design Guide, amely többek között a gyermekközpontú utca és köztértervezési stratégiák kidolgozását segíti.

ÉPÍTÉSZETI BŰNMEGELŐZÉS EURÓPÁBAN ÉS MAGYARORSZÁGON
A második szekció előadásai átfogó képet nyújtanak az építészeti bűnmegelőzés hátteréről, szerepéről, az európai hálózatáról, a Magyarországi helyzetéről és a jövőbeni irányokról a jelenlegi társadalmi változások, kihívások tükrében.

GYEREKBARÁT VÁROSOK
A harmadik szekcióban a gyermekek és fiatalok által használt terek biztonságos kialakítása áll a középpontban. Hogyan lehet építészeti és környezetalakítási eszközökkel csökkenteni a bűnesetek számát az oktatás, a tanulás, és a játék tereiben? És hogyan integrálható a gyermekek szempontja a közterek és települések tudatos és biztonságosságra törekvő kialakítása során? A szekció előadásai a gyermekbarát városok szempontjából tárgyalják az építészeti bűnmegelőzést, hazai és nemzetközi példákon keresztül.

SZAKEMBEREK KÉPZÉSE
A negyedik szekció külföldi és hazai példákon keresztül mutatja be az építészeti bűnmegelőzés szerepét a felsőoktatásban, az építész szakokon keresztül a kriminológiáig. Vajon hogyan kapcsolódik az építészeti bűnmegelőzés témaköre az egyes tudományágakhoz, és hogyan illeszthető ez a tematika a különböző szakirányú képzésekbe és egyetemi kutatásokba?

WORKSHOPOK
A konferencia második napján három interaktív workshopon vehetnek részt a résztvevők, melyeket egyegy rövid ismertető előadás vezet fel.
• a SafeGrowth módszer a gyakorlatban
• az építészeti bűnmegelőzés jogszabályi környezete
• építészeti bűnmegelőzés: nézőpontok, szereplők és feladatok

TOVÁBBI INFORMÁCIÓ:
Tóth Eszter: +36 (30) 235 0190, toth.eszter@kulturaktiv.hu
Szervezők: Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, Lechner Tudásközpont, kultúrAktív Egyesület

Letölthető tartalom:

Programfüzet


Létrehozás időpontja: 2019-02-03 22:40:59
Utolsó módosítás időpontja: 2019-02-03 22:45:47
Cimkék: SafeCity, konferencia, 2019; Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 930
Rövid link: http://www.mek.hu/index.php?id=45112

free youtube views
istanbul evden eve nakliyat istanbul nakliyat evden eve nakliyat nakliyat şirketi istanbul evden eve nakliyat evden eve nakliyat nakliyat evden eve nakliyat istanbul evden eve nakliyat eşya depolama istanbul nakliyat evden eve nakliyat