KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

VII. Építők Napja 2015. június 7. - ÉPÍTŐK NAPJA A SÓSTÓI MÚZEUMFALUBAN

Immár hetedik alkalommal került sor a „Retro Építők Napja” megrendezésére ezúttal igazán hiteles helyszínen a nyíregyházi Sóstói Múzeumfaluban. A minden korábbit meghaladó érdeklődés mellett lebonyolított rendezvény az országszerte zajló, június első vasárnapját, az építők, az építészek és mérnökök napjáról ezúttal a 65. alkalommal megemlékező események sorába illeszkedett.

A hajdani Szabolcs Megyei Állami Építőipari Vállalat hagyományaiból táplálkozó rendezvény már az építőiparhoz kötődő régi és mai szakmagyakorlók találkozási, szórakozási, vissza- és előretekintési alkalmává vált Nyíregyházán.

A jelenlévőket a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Építész Kamara részéről Végh József elnök, a Mérnök Kamara részéről ifj. Major Ferenc alelnök, a Kereskedelmi és Iparkamara részéről Urbán Lajos alelnök köszöntötte.

Szó esett a gazdasági válsággal terhelt, remélhetőleg leküzdött elmúlt évekről, a szakmát érintő aktuális változásokról, kormányzati szándékokról és a javulónak ígérkező munkaellátottságról, a következő Európai Uniós tervezési időszak várható kihívásairól. A köszöntőket Kulcsár Attila Ybl-díjas építész, könnyed hangvételű összegzése zárta, aki az Építők Napja közönségének elhozta a szakhatóságok, közműszolgáltatók minden bizonnyal őszinte és lelkes üdvözletét és jókívánságait.

A rendezvényen elismerések átadására is sor került, Éva Péter, a Nyíregyháza Város Polgármesteri Hivatalának Építésügyi Osztályvezetője, valamint Názon Gyula, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kormányhivatal Építésügyi Osztályvezetője érdemelte ki a helyi kamarák, valamint a szervező VITALIS EGYESÜLET, az ART VITAL KFT. és a Plan-Net.hu Építőipari Mérnöki Hálózati Klaszter vezetői által dedikált emléklapot és Ybl Miklós emlékérmet.

A résztvevők szórakoztatásáról a verőfényes délutánon a „FOLK N BREAK” tánccsoport táncosai, Gosztola Adél, Tóth Károly és Vaszkó Bence színművészek, a MaZe Tinizenekar, valamint a magnókazettás korszak rockzenéit felvonultató „MÚZEUM ROCK BAND” zenészei gondoskodtak.

A rendezvény sikerét jelzi, hogy több új résztvevő jelezte csatlakozási és támogatási szándékát a következő évek hasonló eseményeihez.

A szervezők és támogatók részéről megfogalmazódott továbbá az a szándék, hogy a több hasonló Építők Napi megemlékezés helyett jövőre még egységesebben, igazi városi rendezvényként kerüljön megrendezésre a nyíregyházi Építők Napja, az építők, az építés világának régi-új ünnepeként, az érintett városi, megyei szakemberek összetartozásának szimbólumaként.

 


Létrehozás időpontja: 2015-08-28 18:33:48
Utolsó módosítás időpontja: 2015-08-28 18:33:48
Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 3755
Rövid link: http://www.mek.hu/index.php?id=42972

free youtube views
istanbul evden eve nakliyat istanbul nakliyat evden eve nakliyat nakliyat şirketi istanbul evden eve nakliyat evden eve nakliyat nakliyat evden eve nakliyat istanbul evden eve nakliyat eşya depolama istanbul nakliyat evden eve nakliyat