KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

Világelső lehet a magyar örökségvédelem

Nemzetközi szakemberek csodálják a magyar fejlesztők műemlékvédelmi megközelítését – mondta a FIABCI World Prixd’Excellence Bizottság elnöke, Alexander Romanenko

A világ legjobb műemlékvédelmi helyreállításának járó nívódíjat egy magyar fejlesztés, a nemrégiben megújult Váci 1 nyerheti el a FIABCI World Prixd’Excellence Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton. A világverseny eredményhirdetésére a nemzetközi szervezet 68. kongresszusán, a spanyolországi Andorrában kerül sor 2017. május 26-án. A magyar tulajdonú Horizon Development fejlesztése  a Vörösmarty tér sarkán álló, műemléki védettséget élvező, többfunkciós kereskedelmi ingatlan –több díjra is esélyes, így a világ figyelme hamarosan a magyar műemlékvédelemre és ingatlanfejlesztésre irányulhat. Tizennyolc év után a Váci 1 lehet az első magyar épület a FIABCI World Prixd’Excellence nemzetközi ingatlanfejlesztési nívódíj pályázat történetében, amely több kategóriában is díjat hozhat Magyarországnak.

A világ élvonalbeli építészeinek, ingatlanfejlesztőinek és befektetőinek figyelme irányulhat a FIABCI Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat kapcsán a magyar fővárosra, ott is belvárosunk ékkövére, az UNESCO világörökségi listáján is szereplő, Alpár Ignác által tervezett, 1915-ben épült egykori tőzsdepalotára. A Váci 1-et 2015-ben újította fel a HorizonDevelopment. A cég egyedülálló fejlesztéséért több rangos nemzetközi elismerést kapott, és díjait akár két FIABCI díjjal is tovább gyarapíthatja, hiszen akár a világ legjobb műemléki helyreállítása és kiskereskedelmi ingatlanfejlesztése kategóriában is átveheti a rangos kitüntetést.
A HorizonDevelopment egyik tulajdonosa és ügyvezető partnere, Kovács Attila szerint a magyar ingatlanfejlesztők a műemlékvédelem és a modern építészet terén egyaránt kivívták maguknak azt a rangot, hogy a világ élvonalában jegyezzék őket. Nyilatkozatában kiemelte: az ingatlanfejlesztés minőségének és az építészeti kultúra progresszív fejlődésének előmozdításában kulcsszerepet játszó magyar cégek képesek gyorsan reagálni az egyéni igényekre és mai trendekre, amellett, hogy az értékőrzésben is kimagaslóan teljesítenek. Az építészmérnök végzettségű cégalapító elmondta: „a HorizonDevelopment az örökségvédelemben és a modern építészetben is számos nemzetközi kitüntetést kapott, köszönhetően annak, hogy a jövőért felelős környezeti értékteremtés mellett a történelmi értékek megőrzésére is nagy hangsúlyt fektetünk. Műemlékvédelmi, urbanisztikai, fenntarthatósági és kivitelezési szempontból is egyedülálló fejlesztéseinknél organikusan ötvözzük a patinás, XIX-XX. századi építészeti elemeket és a modern technológiai megoldásokat. A több, mint 15 milliárd forint nagyságrendű projekt, a Váci 1 rekordidő alatt elkészült fejlesztésünk: 2015 őszén kezdtük el és 2016 májusában adtuk át. Három hónapig a műemléki terek restaurálása zajlott, további öt hónap alatt valósult meg a modern terek kialakítása. Bízunk benne, hogy munkánkat újabb díjjal ismerik el, elismerést szerezve az egész magyarországi ágazatnak” – tette hozzá Kovács Attila.
A FIABCI a legnagyobb nemzetközi ingatlanszakmai szövetség, amelynek fő célja,hogy a szakmát elméletben és gyakorlatban is fejlessze, nemzetközi szinten mutassa be az ingatlanfejlesztési eredményeket, és megismertesse egymással az ingatlanokkal foglalkozó szakembereket. A FIABCI World Prixd’Excellence Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázatot 26. éve rendezi meg az 1950-ben alakult és több mint 60 országban működő párizsi székhelyű FIABCI (International Real EstateFederation: a Nemzetközi Ingatlanszövetség). A bírálat főbb szempontjai az ingatlanfejlesztés általános koncepciója és üzleti eredménye, építészeti- és városépítészeti színvonala, a kivitelezés minősége, az alkalmazott műszaki megoldások, valamint a megvalósítás időtartama. Mindemellett értékelik a fejlesztés gazdasági eredményességét, értékesítési és bérbeadási potenciálját, közösségteremtő szerepét, környezetvédelmi és társadalmi hasznosságát. A bírálati folyamatban 35 ország több mint 60 szakértője vesz részt.
Gönczi László, a FIABCI Nemzetközi Ingatlanszövetség Magyar Tagozatának elnöke elmondta: „a hagyományoknak megfelelően a nemzetközi versenyben a FIABCI Magyar Tagozata és a Magyar Ingatlanszövetség (MAISZ) által szervezett, XVIII. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat győztesei vehetnek részt Magyarországról. Idén magyar részről öt projekt élt a világversenyre való nevezés lehetőségével: a Váci 1, a Várkert Bazár, Budapest XIII. Kerületének Komplex Fejlesztése, a 4-es Metró 10 állomása, és a Királyegyházi Cementgyár” – jelentette be az elnök. Gönczi László szerint az elmúlt 18 évben a magyarországi ingatlanfejlesztők sikeresen vettek részt a FIABCI World Prixd’Excellence pályázatán, több kategóriában is győzelmet arattak, és különdíjakat is elnyertek. A szakember hangsúlyozta: „bízom benne, hogy 2017. május 26-án Andorrában ismét örülhetünk majd magyar sikereknek. Meggyőződésünk, hogy egy ilyen elismerés a magyar ingatlanszakmának adott megerősítő visszajelzés mellett az ország ismertségének, vonzerejének szempontjából is kiemelten fontos. Ha díjat nyerünk a világ legrangosabb ingatlanfejlesztési pályázatán, az hatalmas elismerés a magyar ágazatnak, hiszen a magyar ingatlanfejlesztők, tervezők és kivitelezők munkájának magas színvonalát leghitelesebben a nemzetközi porondon elért eredmények minősítik.”
KirkorArderhanyan a FIABCI elnöke a XVIII. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat értékelése során úgy fogalmazott: „a FIABCI World Prixd’Excellence negyedszázados történetében a magyar ingatlanfejlesztők mindig kimagaslóan szerepeltek. Magyarország az egyik legjobb példa arra, hogy egy közepes méretű országban, korlátozott erőforrásokkal is kiváló épületeket tudnak építeni a magasan képzett szakemberek.” A legnagyobb és legjelentősebb Nemzetközi Ingatlanszövetség elnöke kiemelte: Európában Magyarország a legsikeresebb 18 arannyal és 15 ezüsttel, ami a szépen megtervezett, kiváló koncepciójú projektek és a gondos örökségvédelemi szemléletmód eredménye. Reményei szerint Andorrában is köszönthetnek majd magyar fejlesztéseket.
Alexander Romanenko, a FIABCI World Prixd'Excellence Bizottság elnöke is úgy látja, hogy ebben az évben ismét kiemelkedő magyar projektek vesznek részt a versenyen, az ingatlanfejlesztési ágazat minden szegmenséből. Alexander Romanenko hangsúlyozta: „a nemzetközi szakemberek csodálják a magyar fejlesztők műemlékvédelmi megközelítését.”

A Váci 1 üzletházzal történelmet írhat hazánk

Tizennyolc év után a Váci 1 lehet az első magyar épület a FIABCI World Prixd’Excellence nemzetközi ingatlanfejlesztési nívódíj pályázat történetében, amely több kategóriában is díjat hozhat Magyarországnak. A 2006 óta világszínvonalú, integrált, professzionális szolgáltatásokat nyújtó HorizonDevelopment fejlesztése, a modern terekkel kiegészített neoklasszicista palota, a belvárosban többfunkciós kereskedelmi ingatlanként működő műemléképület eddig több nemzetközi díjjal dicsekedhet. A Váci 1 mellett a HorizonDevelopment csúcsfejlesztései közé tartozik a belvárosban épülő többfunkciós kereskedelmi luxusingatlan, a Szervita Square, valamint a PromenadeGardens, a Váci úti irodafolyosó legmagasabb műszaki tartalmú, fenntartható irodaháza. A cégnek a legtöbb díjat a főváros műemlékvédelmi, urbanisztikai, fenntarthatósági és kivitelezési szempontból is egyedülálló fejlesztése, a patinás, XIX. századi elemeket és modern technológiai megoldásokat organikusan ötvöző 120 éves épület, az Eiffel Palace irodaház nyerte el.

A HorizonDevelopment megosztható projektfilmje: https://www.youtube.com/watch?v=kS_cKmlgrW8

A képek letölthetők: https://we.tl/dhJF4kxASH

A Váci 1 eddig díjai:

Az Év Irodája 2016
Az Év Új Ingatlanfejlesztése

IPAX Global 2016
London, Egyesült Királyság
Best CommercialRedevelopment (Europe)

CIJ Awards Hungary 2016
Best RetailDevelopment
Attila Kovács MRICS: LeadershipAward

FIABCI XVIII. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat 2016
Kereskedelmi Ingatlan kategória I. helyezés

ResourcePropertyAwards 2016
Váci 1: Az Év Projektje

European PropertyAwards 2016
London, Egyesült Királyság
Váci 1: Best CommercialRedevelopment (Hungary)
Best Mixed-UseArchitectureAward (Hungary)

További információ: www.vaci1.hu

Kapcsolat:
Sajtókapcsolat, interjúk szervezése:
Herczeg Dóra
herczegdora@cabbage.hu
+36 30 603 3851

HorizonDevelopment:
Dr. Rézműves Ildikó
marketing& PR igazgató
HorizonDevelopment
i.rezmuves@horizondevelopment.hu
+36 20 559 8555

HorizonDevelopment
A budapesti HorizonDevelopment 2006 óta nyújt világszínvonalú, integrált professzionális szolgáltatásokat a hazai ingatlanpiacon a fejlesztéstől és fejlesztésmenedzsmenttől az üzemeltetésen keresztül a bérbeadás és marketing területéig. A mára 19 vezető szakértőt foglalkoztató cég fennállásának első évtizedében a magyar ingatlanfejlesztési és befektetési piac meghatározó szereplőjévé vált, több mint félmillió négyzetméter saját fejlesztéssel (bevásárló- és logisztikai központok, ipari parkok, bemutatótermek, sportközpontok, luxuslakások). A cég legutóbbi referenciái közé tartozik két 100%-ban bérbeadott és sikeresen értékesített, több nemzetközi díjjal jutalmazott fenntartható irodaház, a 25.000 m2 alapterületű Eiffel Square (2010), valamint a 14.500 m2 alapterületű, műemléki védettséget élvező Eiffel Palace. A HorizonDevelopment mindig várakozáson felüli eredmények elérésére törekedett és a prémium szegmensre fókuszált. Fejlesztési projektjeihez a legkeresettebb belvárosi lokációkat kutatja fel, épületeiben a leginnovatívabb technológiai megoldásokat és a legkomplexebb szolgáltatásokat vonultatja fel, és a fejlesztés folyamatába aktívan vonja be ügyfeleit és üzleti partnereit, ezáltal alakítva ki hosszútávú, bizalomalapú munkakapcsolatokat. A műemlékvédelem és a modern építészet terén egyaránt szakértő, a megbízó cégek által megfogalmazott egyéni igényekre is gyorsan reagáló cég a magyar ingatlanfejlesztői piacon egyedülálló pozíciót tölt be. Az Eiffel Palace figyelemreméltó szakmai és üzleti sikere megalapozta három új, kihívásaiban hasonlóan komplex projekt életre hívását. A nemrégiben átadott 13.750 m2 alapterületű Váci 1 épület a klasszikus zászlóshajó üzlet nagyvonalú kialakítását elegánsan egyesíti modern irodaterekkel és divatos éttermekkel. A PromenadeGardens a belső Váci út legnagyobb volumenű, 25.000 négyzetméternyi irodafejlesztése, amely Budapest fő irodafolyosóján 2018-tól ajánl bérlőinek fenntartható és modern irodákat. A környezettudatos, közösségi tér funkciót is betöltő Szervita téri fejlesztés 2018-tól 13.400 négyzetméteren kínál modern kereskedelmi- és irodatereket, valamint luxus lakóingatlanokat Budapest szívében. www.horizondevelopment.hu


Létrehozás időpontja: 2017-05-15 11:35:17
Utolsó módosítás időpontja: 2017-05-15 11:42:26
Beküldő: Tatai Mária
Megtekintések száma: 984
Rövid link: http://www.mek.hu/index.php?id=44071