KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

XVII. ÚJSZEGEDI BIOÉPÍTÉSZETI NAPOK

A Magyar Bioépítészeti Egyesület és a Bálint Sándor Művelődési Ház szervezésében 2014. október 7-e és 19-e között – tizenhetedik alkalommal- ismét megrendezzük a BIOÉPÍTÉSZETI NAPOK-at. A rendezvény keretein belül okt. 7-én, 8-án és 9-én konferenciákra, bemutatókra kerül sor. A témával kapcsolatos kiállítás pedig okt. 7-étől 19-éig tart Szegeden, a Bálint Sándor Művelődési Házban. (6726 Szeged, Temesvári krt. 42.)

A rendezvényen - annak címét tágabban értelmezve -, az ökologikus, környezettudatos építés és építészet tárgykörében előadások és kiállítás formájában kívánjuk bemutatni:
- a környezetbarát építőanyagokat, szerkezeteket, építési technológiákat,
- a környezettudatos, energiatakarékos, illetve alternatív energiaforrásokat felhasználó gépészeti rendszereket
- a bio-, bio-szolár, az energiatudatos és ökologikus épületeket, az ilyen épületek építési, üzemeltetési tapasztalatait,
- az épületek és környezetük kapcsolatát ökologikus szempontból,
- a megvalósult épületek hatósági engedélyezésének tapasztalatait,
- az üzemeltetésből fakadó káros környezetterhelések csökkentésének alternatív megoldásait,
- az épületek energetikai jellemzőit és tanúsítását
- az ökologikusan tervezett illetve szervezett települések kialakításának, működésének tapasztalatait
- az egészséges életmódhoz nélkülözhetetlen ökologikusan alakított bútorokat, berendezési, felszerelési tárgyakat.

Az előadások és a kiállítás az energia- és környezettudatos anyagok, szerkezetek, technológiák felhasználásával épülő, vagy megépült épületeket és épületterveket, műszaki megoldásokat, az építészeti megformálás lehetőségeit kívánja bemutatni, különös tekintettel a megépült, megvalósult példákra, az így szerzett tapasztalatokra. Fel szeretnénk hívni a figyelmet az öko-város alapelvekre, a település-szintű ökológiai kérdésekre, a fenntartható építészet kérdéseire is.

A BIOÉPÍTÉSZETI NAPOK-on lehetőséget kívánunk biztosítani arra, hogy az érdeklődőktől kezdve az építtetőkön át a tervező, kivitelező és a hatósági munkát végző szakemberekig megismerjék az alternatív, a környezettudatos, energiatakarékos megoldásokat, és azt is, hogy a gyakorló szakemberek a tapasztalataikat kicseréljék. A rendezvény programját idén is benyújtjuk a Magyar Építész Kamarához kreditpont-értékének megállapítása céljából. Kérjük azokat, akik a rendezvényen előadóként, és/vagy kiállítási anyaggal szerepelni kívánnak, szíveskedjenek ezt jelezni. Előreláthatólag egy-egy előadás időtartama 45-60 perc. A kiállítási anyagot kérjük bemutatásra alkalmas állapotban és formában elkészíteni. (Fotók kb.
30x40 cm-es méretben, tablók 50x70 cm-es és 70x100 cm-es méretben, kemény kartonon, vagy farostlemezen.)

Kérjük még, hogy részvételi szándékukat 2014. szeptember -1-ig jelezzék.

A rendezvénnyel kapcsolatos esetleges kérdéseire a Bálint Sándor Művelődési Ház címéről kaphat választ (6726 Szeged, Temesvári krt. 42. Tel: (62) 432-578, E mail:balint.muvhaz@int.ritek.hu), vagy Monostory Pétertől: (E mail: monostory.peter@ t-online.hu)

Számítunk aktív részvételükre!

Kiss Ernő
a művelődési ház igazgatója

Monostory Péter
az egyesület elnöke


Program


Létrehozás időpontja: 2014-06-02 13:53:12
Utolsó módosítás időpontja: 2014-10-01 10:04:50

Megtekintések száma: 4126
Rövid link: http://www.mek.hu/index.php?id=42021