KeresésKeresés
Keresés
Hu | En
Hu

En

XXII. ÚJSZEGEDI BIOÉPÍTÉSZETI NAPOK

 A Magyar Bioépítészeti Egyesület és a Bálint Sándor Művelődési Ház szervezésében 2019. szeptember 24-e és 29-e között – huszonkettedik alkalommal  -  ismét megrendezzük az AZ ÚJSZEGEDI BIOÉPÍTÉSZETI NAPOK-at. ÚJSZEGEDI BIOÉPÍTÉSZETI NAPOK-at.

A rendezvény keretein belül szeptember 24-én, 25-én és 26-án konferenciákra, bemutatókra kerül sor. A témával kapcsolatos kiállítás pedig szeptember 24-étól 29-éig tart Szegeden, a Bálint Sándor Művelődési Házban. (6726 Szeged, Temesvári krt. 42.)

A rendezvény keretei között - annak címétől kissé eltérve -, az ökologikus, környezettudatos építés és építészet tárgykörében előadások és kiállítás formájában kívánjuk bemutatni:    

  • a környezetbarát építőanyagokat, szerkezeteket, építési technológiákat, környezettudatos energetikai rendszereket, berendezéseket     
  • a bio-, bio-szolár, az energiatudatos és ökologikus épületeket, az ilyen épületek építési, üzemeltetési tapasztalatait,     
  • az épületek és környezetük kapcsolatát ökologikus szempontból,
  • a megvalósult épületek hatósági engedélyezésének tapasztalatait,
  • az üzemeltetésből fakadó káros környezetterhelések csökkentésének alternatív megoldásait,     
  • az épületek környezettudatos energiahasználatát, az épületek energetikai jellemzőit és tanúsítását    
  • az ökologikusan tervezett illetve szervezett települések kialakításának, működésének tapasztalatait        
  • az egészséges életmódhoz nélkülözhetetlen ökologikusan alakított bútorokat, berendezési, felszerelési tárgyakat.     

Az előadások és a kiállítás az energia- és környezettudatos anyagok, szerkezetek, technológiák felhasználásával épülő, vagy megépült épületeket és épületterveket, műszaki megoldásokat, az építészeti megformálás lehetőségeit kívánja bemutatni, különös tekintettel a megépült, megvalósult példákra.  Fel szeretnénk hívni a figyelmet az öko-város alapelvekre, a település-szintű ökológiai kérdésekre, a fenntartható építészet kérdéseire is.     

AZ ÚJSZEGEDI A BIOÉPÍTÉSZETI NAPOK-on lehetőséget kívánunk biztosítani arra arra, hogy az érdeklődőktől kezdve az építtetőkön át a szakemberekig  megismerjék az alternatív, a környezettudatos, energiatakarékos megoldásokat, és azt is, hogy a gyakorló szakemberek a tapasztalataikat kicseréljék.    Kérjük, azokat, akik a rendezvényen előadóként, vagy kiállítási anyaggal szerepelni kívánnak, szíveskedjenek ezt e-mailben jelezni. Előreláthatólag egy-egy előadás időtartama hozzászólásokkal együtt 45-60 perc. lehet. A kiállítási anyagot kérjük bemutatásra alkalmas állapotban és formában elkészíteni. (Fotók kb. 30x40 cm-es méretben, tablók 50x70 cm-es és 70x100 cm-es méretben, kemény kartonon, vagy farostlemezen.)  

Kérjük még, hogy részvételi szándékukat 2019. szeptember -1-ig jelezzék.  

A rendezvénnyel kapcsolatos esetleges kérdéseire Monostory Pétertől kaphat választ: (E mail: monostobsmh@freemail.hury.peter@ t-online.hu)   Számítunk aktív részvételükre!

Programterv letöltése

 


Létrehozás időpontja: 2019-05-22 09:56:16
Utolsó módosítás időpontja: 2019-09-10 18:17:53
Cimkék: XXII, szegedi, bioepetiszeti, napok; Beküldő: Ulrich Tamás
Megtekintések száma: 656
Rövid link: http://www.mek.hu/index.php?id=45313

buy Instagram followers